Havuz medyasıyla ilgili bomba açıklama

Türkiye’de medya üzerine baskı her geçen gün artarak devam ediyor.

Havuz medyasıyla ilgili bomba açıklama

İktidara muhalif yazılı ve görsel basın yayın organları reklam almakta zorluk çekerken yandaş medya organları ise tirajına göre 10 kat daha fazla reklam alabiliyor.

Marketing Türkiye dergisine konuşan gazeteci Levent Gültekin, yandaş medyanın hiçbir kalite ve değerleri olmadığı halde şirketlerden zorla ve tehditle reklam topladıklarını ileri sürdü. Yeni Şafak, Star, TV24 ve Cine5 gibi iktidara yakın medya kuruluşlarında uzun yıllar yöneticilik yaptığını dile getiren Gültekin, “Yeni Türkiye’nin yeni medyasının en belirgin özelliği, arkasına aldığı iktidar gücüyle mafyavari yöntemlerle gemisini yürüten bir medya organı olmasıdır. Yeni Türkiye’de işler tehdit ve şantajla yürüyor. Devlet ile mafya arasındaki tek fark hukuk sistemidir. Hukuk iptal oldu. Gerisini siz düşünün.” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda Türkiye’deki medya yapısının bir taraftarlık üzerine kurulduğunu hatırlatan Gültekin, o dönemde sol ideolojiye yakın medyanın daha çok reklam aldığını kaydetti. Gültekin, “15-20 sene önce Yeni Yüzyıl vardı. Yeni Şafak ile aynı tiraja sahipti ama Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl’ın onda biri kadar, onda biri kadar bile reklam alamazdı. Bu durum elbette değiştirilmeliydi. Ancak muhafazakâr medya bunu kendi kalitesi ve gücü ile yapmadı. Daha iyi gazetecilik yaparak, daha esaslı televizyon kanalları kurarak bu adaletsizliği gidermeye zorlamadı.” diye konuştu. Muhafazakâr medyanın “Biz çok satmıyor, çok izlenmiyoruz ama iktidar artık bizde. Güç bizde. Siz neden hâlâ bize reklam vermiyorsunuz?” dediğini ileri süren Gültekin, “Onlar iyi iş yapmayı değil, kabadayı olup tehditle bu adaletsizliği kaldırmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. Yandaş medyanın tirajlarının da şişirme olduğunu iddia eden Gültekin, “Örneğin Star Gazetesi 10 bin civarında satıyor. Akşam Gazetesi belki daha az. Ama raporlarda bize 100 bin rakamlarını gösteriyorlar. Hiçbir gazetenin raporlarına yansıyan tirajlar gerçek değil. Bir mekanizma var ve o yöntemle tirajlar şişiriliyor.” diye konuştu.

Medyadaki kutuplaşmaya da değinen Gültekin, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumun en günahkâr aktörlerinin başında medya mensupları geliyor. İktidar eski medyayı dağıttı. Fakat yerine yeni bir şey kuramadı. Kurdukları gazeteler ve televizyon kanalları eskisini aratacak kadar düzeysiz ve kalitesiz. İktidara yakın medya AKP seçmenine yalan söyleyerek Erdoğan’ın iktidarda kalmasını sağlıyor.
<< Önceki Haber Havuz medyasıyla ilgili bomba açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER