Havuz yazarının atanmayan öğretmen tweetine öğretmenlerden cevap geldi!

Atanmayan Öğretmenler Platformu, atanmayan öğretmenlerle alay eden havuz yazarlarından eski Yenişafak yazarı Cemile Bayraktar’a tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Platformdan yapılan açıklamada “Atanmayan öğretmenleri ve onların yaşadıkları sıkıntıları, çıkmazları anlamadan, dinlemeden ve empati yapma gereği dahi duymadan insanı değerlendiren, her insanın sahip olması gereken vicdandan uzak alaylı bir ifadeyle Twitter'da tweet atan Cemile Bayraktar, şiddetle kınıyor ve kendisini 75 milyon vatandaşımızın hür vicdanına havale ediyoruz” denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“25 Nisan 2018 tarihinde Twitter üzerinden atanmayan öğretmenler ile ilgili gazeteci-yazar ahlakından ve sorumluluğundan, insani değerlerden uzak, alaylı bir şekilde, sorumsuzca paylaşımda bulunan sözde gazeteci-yazar Cemile Bayraktar yapmış olduğu paylaşımla sadece atanamayan öğretmenleri ve onların yakınlarını değil bu sorunun parçası olup hayatını kaybeden öğretmenlerimizi ve onların ailelerini ve toplumumuzda vicdan sahibi her vatandaşımızı derinden üzmüş ve yaralamıştır.
4 yıllık eğitim hayatından sonra atanma engeline takılan ve her yıl giderek büyüyen bu meselenin bir parçası olan milyonlarca atanmayan öğretmen, haklı olarak devletimizden atama beklemektedir. Atanmayan öğretmenler platformu olarak, bu sorunun çözümüne ilişkin yazılı-görsel medyada defalarca önerilerde bulunup, sade. Atamaların yapılması için değil bu sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Hepinizin bildiği üzere, ülkemizde gelişi güzel plansız bir şekilde açılan ve halen daha açılmakta olan Üniversitelerin Eğitim Fakültesi kontenjanların da bir planlama yapılması gerektiğini aksi halde atanmayan öğretmen sayısının çığ gibi artacağını ve bu sorunun büyük bir çıkmaza gereceğini her platformda dile getiriyoruz. Bugün bu sorunun bir parçası olan öğretmenlerimiz hayatın içerisinde gerek maddi gerekse manevi anlamdan birçok sorun yaşamaktadır. Diğer taraftan da bu sorun karşısında çıkmaza girerek hayatını kaybeden birçok arkadaşımız bulunmaktadır. Atanmayan öğretmenleri ve onların yaşadıkları sıkıntıları, çıkmazları anlamadan, dinlemeden ve empati yapma gereği dahi duymadan insanı değerlendiren, her insanın sahip olması gereken vicdandan uzak alaylı bir ifadeyle Twitter'da tweet atan Cemile Bayraktar, şiddetle kınıyor ve kendisini 75 milyon vatandaşımızın hür vicdanına havale ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Havuz yazarlarından eski Yenişafak yazarı Cemile Bayraktar, atanmayan öğretmenler için tepki çeken bir tweet attı.

Bayraktar, "Seçime az kaldı ama 'atama bekleyen öğretmenler' hâlâ başımızın etini yemek için tweet atmaya başlamadı, endişeliyim" yazdı. Bayraktar gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Son olarak Aydın'da 25 yaşındaki atanmayan öğretmen Merve Çavdar, depresyon haplarını içerek intihar etmişti.
<< Önceki Haber Havuz yazarının atanmayan öğretmen tweetine öğretmenlerden... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER