Havuz yine rezil: Meğer o savcı..

Havuz medyasının “Paralel savcının kurtardığı PKK’lı, polisi şehit etti” iddiasıyla cemaatin adamı ilan ettiği Bingöl Savcısı Uygur M’nin, hükümete yakın Yargıda Birlik Platformu için çalıştığı ortaya çıktı.

Havuz yine rezil: Meğer o savcı..

Terörle mücadelede yaşanan başarısızlıkların üzerini sözde paralel yapıya mal ederek örtmeye çalışan havuz medyasının bir yalanı daha deşifre oldu. Akşam Gazetesi, “Paralel savcının kurtardığı PKK'lı polisi şehit etti” iddiasını manşetini taşıdı. Gazete, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğunu iddia ettiği Bingöl Savcısı Uygur M'nin, polisin yakaladığı canlı bomba Haşim Ö'yü gece yarısı emniyete gelerek zanlıyı serbest bıraktırdığı, serbest kalınca Van'a geçen teröristin de 15 Ekim 2015'te polis memuru Yusuf Diri'yi şehit ettiğini iddia etti.

HSYK SEÇİMİNDE YBP'YE ÇALIŞTI

Akşam'ın yazdığı savcı ile ilgili iddiayı 4 Ağustos 2015'te Sabah Gazetesi yazmıştı. Aynı savcının PKK'lıları serbest bıraktığını iddia eden Sabah, “Paralel yargı mensubu hakim ve savcılar terörle mücadeleyi zaafa uğratmak için yakalanan PKK'lıları serbest bırakıyor” iddiasını gündeme getirmişti. Savcının, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddiasının tamamen yalan olduğu, 2014'teki HSYK seçimlerinde hükümete yakın Yargıda Birlik Platformu için çalıştığı belirtildi.

BOZDAĞ İLE ÖZEL TOPLANTI

Savcı M'nin 10-12 Mart 2016 tarihinde Adalet Akademisi tarafından organize edilen ve açış konuşmasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı meslek içi eğitim çalıştayının katılımcıları arasında yer aldığı ortaya çıktı. Savcı M., çalıştayın ardından Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ile Yardımcısı Rıfat İnanç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Havuz medyasının paralel dediği her olaya anında soruşturma başlatan HSYK'nın Sabah ve Akşam'ın iddialarıyla ilgili işlem başlatmaması dikkat çekti.

Savcı: Sen bir maşasın Akşam

Bingöl Savcısı Uygur M, hakkında çıkan haber nedeniyle Sabah Gazetesi'ne sosyal medya hesabından cevap vermişti. Savcı, “Paçavra Sabah'ı kullanıp kont-espiyonaj deneyen sözde istihbaratçı kuş beyinli!” diye cevap vermişti. Savcı Akşam'ın haberine de “Sen bir maşasın Akşam” tepkisini gösterdi. 

<< Önceki Haber Havuz yine rezil: Meğer o savcı.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER