Maktülün kardeşi: Dün öğrendim

Maktülün kardeşi konuştu: Kitap yazacağını dün öğrendim!

Maktülün kardeşi: Dün öğrendim

Kırklareli’nde beş yıl önce faili meçhule kurban giden emekli öğretmen Haydar Meriç cinayetiyle ilgili olarak önceki gün 41 polis gözaltına alındı. İktidar yanlısı medya hiçbir somut delil yokken, cinayetten Hizmet Hareketi’ni sorumlu tuttu.

Meriç’in Fethullah Gülen Hocaefendi’yle ilgili kitap yazacağı için öldürüldüğünü öne sürdü. Ancak Haydar Meriç’in kardeşi Hikmet Meriç, kitap iddialarını ilk defa internet sitelerinden dün öğrendiğini, ağabeyi hayattayken böyle bir şey duymadığını açıkladı. 

Hikmet Meriç, “2011-2015 arasında 25 defa ifade verdim. Kitabı ben de bilmiyordum. Düne kadar haberim yoktu. İnternetten ne yazıldıysa onu biliyoruz.” diye konuştu. Ailenin bugüne kadar Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında suç duyurusunda bulunmadığı da öğrenildi.

KIRKLARELİ OLDU KIRIKKALE
Emekli öğretmen Haydar Meriç, 31 Mayıs 2011 tarihinde öğlen saatlerinde bankadan para çekti. Kardeşi Hikmet Meriç o gün yaşananları, “Alkol alıyor, birahanede hesabı ödüyor. 12 buçukta da kayboluyor. Sonra bir daha haber alamadık.” diye anlattı. Domuz bağıyla bağlanan ve 30 kilo ağırlıkla denize atılan Haydar Meriç’in cansız bedeni 18 gün sonra Düzce’nin Akçakoca sahilinde balıkçılar tarafından bulundu. Beş yıl boyunca bu cinayete sessiz kalan iktidar yandaşı medya, dün ‘paralel’ iddiasına sarıldı. Kırklareli’ndeki olayı, bazı yandaş gazeteler Kırıkkale diye yazdı.

HUSUMETİ YOKTU, TEHDİT ALMIYORDU
Ağabeyinin kimseyle husumetli olmadığını, tehdit eden biri de olmadığını kaydeden Hikmet Meriç, “Tehdit alsa bize ve arkadaşlarına söylerdi. Kimseye söylemedi. Gözaltına alınanlar suçu kanıtlanmadığı, delillere ulaşılamadığı sürece suçsuzdur. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Gözaltına alınanlar yapmıştır demiyorum.” diye konuştu. Hikmet Meriç, kardeşinin bankalara o dönemde 60 bin lira borcu olduğunu, bunu ailesinin kapattığını ifade etti.


Öte yandan konuyla ilgili Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatları da üzerinden açıklama yaptı


<< Önceki Haber Maktülün kardeşi: Dün öğrendim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER