Havuzun başına 321 milyonluk yeni ihale
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 28 2020
TOKİ, depremin vurduğu Arnavutluk’un Laç şehrinde konut yapmak için 321 milyon TL’lik ihale düzenledi. İhale, pazarlık yöntemiyle havuz medyası patronu Nuri Albayrak’ın şirketine verildi.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TOKİ 20 Temmuz tarihinde Arnavutluk’taki konut projesi için bir ihale düzenledi.
“Arnavutluk Ülkesi, Laç Şehri Konut Projesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” başlığıyla yapılan ihaleyi, Kamu İhale Kanunu’nun pazarlıkla ilgili 21-b maddesi kapsamında 321 milyon TL’ye “Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi” aldı.
Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre bir yılda tamamlanması öngörülen proje için şirket ile TOKİ arasında 20 Temmuz tarihinde sözleşme imzalandı. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, şirketin yönetim kurulu başkanlığını Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen “Nuri Albayrak” yapıyor. Albayrak ayrıca havuz medyası olarak bilinen gruptaki Yenişafak’ın da sahibi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj arasında geçen Temmuz ayında “Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi” imzalandı. Sözleşmeye göre, Arnavutluk’un Laç şehrinde 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşa edilecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







