Havuzun kaset iftirasına bir yalanlama daha

İktidara yakın havuz medyası, Meral Akşener'e kaset iftirası atan Latif Erdoğan kaynaklı bazı iftira dolu haberleri, gazete ve internet sayfalarında yayınladı.

Havuzun kaset iftirasına bir yalanlama daha

Son olarak MHP'li Meral Akşener'e kaset iftirası atarak toplumun bütün kesimlerinden tepki alan Latif Erdoğan, bugün yine bazı isimleri hedef alarak mesnetsiz iftiralar ortaya attı.

Havuz medyasına bağlı Takvim ve Sabah gazeteleri de Latif Erdoğan'ın bu iddialarını sayfalarına taşıyarak yine yalan haberle okuyucularının karşısına çıktı.

Söz konusu kara propaganda içerikli haberde adı geçen  Sadık Kesmeci, kendi isminin kullanıldığı haberlerin hiçbir gerçekliğinin bulunmadığını belirterek her türlü yasal işlemin başlatılacağını bildirdi. 

Sadık Kesmeci, Avukatı Yüksel Cora aracılığı ile açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bugün birkaç gazete ve internet sitesinde Müvekkilim Sadık Kesmeci’nin sözde örgüt içinde şantaj bölümünün birkaç kişi ile birlikte başında bulunduğu şeklinde asılsız ve gerçek dışı haberler yayınlanmıştır.

Esasen masum insanlara iftira atmayı artık habercilik anlayışı haline getiren malum bir kısım medyanın bu iddiaları cevap vermeye dahi değer değil ise de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiği düşüncesi ile bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. 

Müvekkilim uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitimci olarak görev yapmış şimdilerde yine eğitim camiasının içerisinde bir Vakıf Üniversitesinin Mütevelli Heyetin başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Müvekkilim hakkında haberde yer verilen iddialar tamamen iftira ve hakaret niteliğinde gerçek dışı ve asılsızdır. Müvekkilim, hiçbir illegal oluşum ve faaliyet içerisinde olmadığı gibi hayatı boyunca da hukuka ve yasalara bağlı bir hayat sürdürmüştür.

Hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmayan asılsız ve gerçek dışı iddialar ile Müvekkilimi bahse konu haberde olduğu gibi bir şekilde sözde bir örgüt ile irtibatlandırma gayreti içerisinde olanlar var ise de bu gayretleri aklen, mantıken ve vicdanen izah etme imkanı yoktur. Diğer taraftan az da olsa meslek etiği kaygısı taşıyan insanlar için habercilik olarak adlandırılması mümkün olmayan bu şekil gayretlerin basın ahlakı ve çalışma prensipleri ile sorumlu habercilik anlayışı ile bağdaşmayacağı da açıktır.

Durum bu kadar açık iken Müvekkilim hakkında iftira ve hakaret niteliğindeki gerçek dışı ve asılsız iddialar ile kişilik haklarını ihlal eden sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru ile Müvekkilimin yasal haklarını sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz. 

Bugün bu gerçek dışı ve asılsız iddialara sahip çıkarak sırf masum insanlar üzerinde algı oluşturma maksadıyla hareket eden art niyetli insanların habercilik yapmadıklarını yarın elbet tarih yazacaktır. 
 
Av. Yüksel Çora

<< Önceki Haber Havuzun kaset iftirasına bir yalanlama daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER