Havza bazlı kırsal kalkınma toplantısı düzenlendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2015
DAP İdaresi ile Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülecek ve Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde belirlenen iki farklı havzada uygulanması öngörülen Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Havza bazlı kırsal kalkınma toplantısı düzenlendi
DAP İdaresi ile Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülecek ve Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde belirlenen iki farklı havzada uygulanması öngörülen Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge,STK temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.
Eleşkirt'e bağlı Çiftepınar, Düzyayla, Yelkesen, Alkuşak, Kanatgeren, Değirmenoğlu köyleri ile Kösedağ eteklerinde yer alan Çatkösedağ, Kayayolu, Gözaydın ve Ramazan köylerini içine alan iki farklı havzaya yönelik 'Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran yaptı. Havza bazlı Kırsal Kalkınma Projesi'nin, bölgede ilk olarak Ağrı'da yapıldığını dile getiren Demirkıran, projenin başarıyla sonuçlanması için mülki amirinden, muhtar ve köylüsüne kadar herkesin bu projeye sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği (SÜRKAL) Başkanı Rahmi Demir, proje kapsamında üç havzada toplam 21 köyün incelendiğini ve öne çıkan Eleşkirt'e bağlı köyler için taslak bir program hazırlandığını belirtti. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, yapılan bu çalışmanın, projenin sürdürülebilirliği açısından kurumlar arasında bir entegrasyona ihtiyacı olduğuna işaret etti ve yerelin bunu sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Demir konuşmasında şunları söyledi: "Kırsal Kalkınmanın altyapı çalışmalarını sadece DAP İdaresi yapmıyor. Tarım İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun da vermiş olduğu destekler var. Kırsal Kalkınma Programı kapsamında verilen destekleri, entegre bir yaklaşımla ve öncelikleri belirleyerek, gönüllülük esasıyla yapılması önem arz ediyor. Kırsal Kalkınma Projesini yaparken bir yürütme kurulu oluşturmayı düşünüyoruz. Bu yürütme kurulunda, kurumlar arasındaki koordinasyonları sağlama noktasında bizim bir görevimiz o

Bu haberler de ilginizi çekebilir