Havza'da doğal gaz hattı döşeme çalışmaları devam ediyor


Samsun'un Havza ilçesinde 2010 yılında başlayan doğal gaz çalışmaları ilçede bazı kısımlara verilmiş fakat yarıda bırakılmıştı. 5 yıl aradan sonra yeniden çalışma başlatıldı.

Havza'da 2015 yılı için planlanan doğal gaz hat döşeme çalışmaları ilçe merkezi olan 25 Mayıs ve Bahçelievler Mahallerinde başlatıldı. Çalışmaları inceleyen ve firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yıl sonu itibari ile 5 bin yeni aboneye daha doğal gaz verileceğini belirti. İkiz, "Şuan yetkililer tarafından günde 200-350 metre arası hat çekim işlemleri devam etmektedir. Hat çekim işlemleri tamamlanan vatandaşlarımız evlerine alacakları doğal gazı yetkili firmalardan almaları güvenlikleri acısından önemli bir konudur. Firmanın yetkili olup olmadığı doğal gaz dağıtım işinin üstlenici firmasından öğrenebilirler." dedi.

Üstlenici firma yetkililerinin vermiş olduğu bilgilere göre 2015 yılında 30 km hat döşeme yapılması planlanmakta, bu yıl bin 100 doğal gaz dağıtım kutusu yerleştirilerek 5 bin yeni aboneye doğal gaz kullandırılması hedeflenmekte. CİHAN
<< Önceki Haber Havza'da doğal gaz hattı döşeme çalışmaları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER