Sağlık Müdürlüğü, Covid-19'un araştırılmasını yasakladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 20 2020
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün hastanelerde Covid-19 araştırması yapılmasını yasakladığı iddia edildi. Müdürlüğün, araştırma için kendilerine başvurulmasını istediği öğrenildi.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastanelerde kendisinden izin alınmadan koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili araştırma yapılmasını yasakladığı ortaya çıktı.
İstanbul Tabip Odası’nın kentteki salgına ilişkin verilere yer verdiği raporda aktarılan bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü, Covid-19 ile ilgili bilimsel araştırma yapılmasını yasakladı. Araştırma izni için kendisinden izin alınmasını istedi. Gelişmeyi aktaran İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, rapora söz konusu durumla ilgili “yorumsuzdur” notunu düştü.
İlk olarak 31 Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde tespit edilen koronavirüs pandemisi dünyada ve Türkiye’de yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde salgına yakalananların sayısı 2 buçuk milyon kişiye yaklaşırken, Türkiye’de de can kayıpları gün geçtikçe artmaya devam ediyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün açıkladığı resmi verilere göre Türkiye’de toplam can kaybı 2017'ye yükselirken, salgınla mücadele için 36 saat aralıksız çalıştığı haberleri gelen sağlık çalışanları da hastalığa yakalanmaya devam ediyor.
İstanbul’daki sağlık kurumlarında 13-19 Nisan haftasında yaşananlara dair sahada çalışan sağlık çalışanlarından gelen bilgileri raporlayan İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul’da enfekte olan sağlık personeli sayısının 2 bine yaklaştığını açıkladı.
İstanbul’da 9 da doktorun da hayatını kaybettiğini aktaran İTO’nun raporunda ayrıca Covid-19 ile ilgili araştırma yapılmasının yasaklandığını kaydederek şu tespitler yapıldı:
"-11-12 Nisan günleri uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağının ertesinde İstanbul sokaklarının önceki günlere göre daha canlı olduğu; keza Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 14 Nisan akşamı salgının yayılma hızını kontrol altına aldıklarını açıklamasının ertesinde de sokağa çıkan insan sayısının artt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''2.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”8.ESK Müdürü'ne suç duyurusu9.Timeline'da bu hafta, Bir umut, cesaret ve ibret hikâyesi ele alınıyor!10.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...


