Hayatını kaybeden mülteciler, Midilli'de dualarla anıldı

Hayatını kaybeden mülteciler, Midilli'de dualarla anıldı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, mülteci daramına yakından incelemek için Midilli (Lesvos) Adası'nı ziyaret etti. Midilli'ye ulaşmaya çalışırken hayatını kaybeden mülteciler, Hıristiyan ve Müslüman din adamları tarafından dualarla anıldı.

Basın-yayın organları, Başbakanlık uçağı ile Midilli Adası'na inişe geçtikleri sırada Çipras ve Schulz'un mülteci botlarına rastladıklarını da bildirdi.

Midilli Belediyesi'nin adaya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybedenler için ilan ettiği 3 günlük yas çerçevesinde Hıristiyan ve Müslüman din adamları ile mülteciler tarafından dualar okundu. Dün gerçekleşen dua saatinde, hayatını kaybeden Hıristiyan ve Müslümanlar için dua edildi. Etkinliğe Midilli Metropoliti İakovos, Hıristiyan ve Müslüman din adamları, Midilli belediye başkanı, yerel yöneticiler, gönüllüler ile vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Avrupa'nın yaşanan dram karşısında artık uyanmasını ve devamlı artan insani krize bir çözüm bulunmasını istedi.

Midilli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu sembolik girişim ile herkese din ve milliyet ayrımı yapmadan her gün kadın ve çocukları ölüme gönderen suçluların karşısında olduğumuzu ve güçlerimizi birleştirdiğimizi göstermek istiyoruz." denildi.

Mültecilerin geçici olarak misafir edildikleri Moria merkezini de ziyaret eden Çipras ve Schulz, yerel yönetciler ve güvenlik yetkilileri ile de görüştükten sonra adadan ayrılacak.

"MÜLTECİLER İÇİN SINIRLARI AÇIN"

Moria mülteci kabul merkezini ziyaretinde Çipras ve Schulz'un dikkatini çekmeyi amaçlayan bir de gösteri düzenlendi. Mülteci dramına dikkat çekmeyi amaçlayan eylemde, sınırların açılması ve Ege'de daha başka canları kaybedilmemesi için önlem alınması istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Hayatını kaybeden mülteciler, Midilli'de dualarla anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER