Hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin organları bağışlanacak

Hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin organları bağışlanacak

Çankırı'da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Derya Yücekaya'nın (25) organları ailenin isteği üzerine bağışlanacak.

Çankırı'da üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Derya Yücekaya, dişinin ağrıması üzerine antibiyotik içmiş ve bir süre sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 5 gündür yaşam mücadelesi veren Yücekaya'nın, beyin ölümü dün gerçekleşti. Antalya ve Malatya'dan gelen ailesi Yücekaya'nın organlarının bağışlanmasına karar verdi. Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Celal Orhun Ecemiş yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşadıklarını ifade ederek, "Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulundurulan Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Derya Yücekaya'yı tüm müdahalelere rağmen dün kaybettik. Beyin ölümünün ardından organ bağışı noktasında aile organlarının bağışlanmasına karar verdi." dedi.

Organlar hakkında gerekli yerlerle irtibata geçildiğini dile getiren Ecemiş, "Şimdi Derya kardeşimizin dokularını hakkında ulusal bilgi ağına faks geçtik. Orada dokusu uyan kişilere organları bağışlanacak. Nakillerin ne zaman olacağı konusunda ve hangi organların alınacağı konusu önümüzdeki saatlerde netleşecek." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin organları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER