Haydi Sarı Kanarya!

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz ekibi Braga’yı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde ağırlayacak.

Haydi Sarı Kanarya!

Türkiye’nin Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kritik bir mücadeleye çıkıyor.

Son 16 Turu’nda Portekiz ekibi Braga’yı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde ağırlayacak olan sarı lacivertlilerde hedef, Portekiz’de oynanacak rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek.

Fransız hakem Clement Turpin’in yöneteceği mücadele saat 20:00’da başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Diego dönüyor

Fenerbahçe’de Brezilyalı 10 numara Diego Ribas, 3 maçlık cezasını tamamladı ve Vitor Pereira’nın şans vermesi durumunda Braga’ya karşı mücadele edebilecek.

Sakatlığı nedeniyle Akhisar Belediyespor’a karşı oynayamayan Gökhan Gönül’ün ise iğneyle maça çıkacağı belirtiliyor. Tecrübeli oyuncunun fedakarlık yaparak kadroya girebileceği öğrenilirken deneyimli oyuncunun ilk 11’de forma giyeceği ifade ediliyor…

Yenilmez Braga!

Portekiz ekibi Braga, en son 10.01.2016 tarihinde Sporting Lizbon deplasmanında 3-2 kaybetti ve daha sonra oynadığı 15 resmi maçta da yenilgi almadı.

Portekiz Ligi, Portekiz Kupası, Portekiz Lig Kupası ve Avrupa kupalarında oynadığı son 15 resmi maçta 9 galibiyet 6 beraberlik alan Braga, sezon genelinde ise 42 resmi maçta sadece 5 yenilgi aldı ve 72 gol kaydetti (1,71 ort).

Braga, 25 haftası geride kalan Portekiz Ligi’nde 4.sırada yer alırken Portekiz kupasında finale kalmayı, Portekiz lig kupasında yarı finale kalmayı başardı.

Fenerbahçe duvar örüyor

Fenerbahçe Avrupa kupalarında oynadığı son altı maçta üç galibiyet üç beraberlik alırken sadece iki gol yedi.

Son altı maçında Ajax’ı evinde 1-0 yenen deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Molde karşısında deplasmanda 2-0 ve Lokomotiv Moskova karşısında sahasında 2-0 kazandı. Fenerbahçe grup son maçında da Celtic ile evinde 1-1 berabere kalmıştı. Fenerbahçe son 32 turunda deplasmanda Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 12 maçın sadece 5 tanesinde rakiplerine gol atma imkanı tanıdı.

MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Diego, Josef de Souza Volkan Şen, Nani, Robin van Persie

Braga: Matheus, Baiano-Ferreira-Andre Pinto-Goiano, Josue-Luiz Carlos-Vukcevic, Rafa Silva-Ahmed Hassan-Stojiljkovic


Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Haydi Sarı Kanarya! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER