Hayırsever iş adamı annesi adına okul yaptırdı

Hayırsever iş adamı annesi adına okul yaptırdı

Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal tarafından İskenderun'da yaptırılan 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu, düzenlenen törenle ve dualarla eğitme açıldı.

İskenderun'da kazandığını hayır işlerine harcamaktan mutluluk duyan ve kendisi ekonomik şartlardan dolayı okuyamadığı için eğitime ve hayır işlerine önem veren Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal, Kurtuluş Ortaokulu'nun harabeye dönmüş binasının yerine yaptırdığı 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu'nun açılışını, Hatay protokolünün katıldığı törenle gerçekleştirdi.

Hanife Uysal Ortaokulu'nun açılışında konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, "Eğitim yatırımı deyince bütün yatırımların önüne geçiyor. Devletimiz çok büyük yatırımları eğitime harcıyor ama yine de yetmiyor. Bizim ülkemiz, bizim milletimiz hayırsever bir millettir. Gerek kamu hizmetleri, gerekse ihtiyaç sahiplerine hayır konusunda destek konusunda hakikaten eşsiz bir güzelliğe sahibiz." dedi. Vali Topaca, Hatay'da yaşayan Suriyeli ailelere kucak açtıklarını belirterek, "Herkesin yardım ve destek yapmamak için bahane ürettiği bir dönemde yaklaşık 2,5-3 milyon Suriyeliyi hiç bir karşılık beklemeksizin misafir edebilen, onlara destek olabilen, onlarla ekmeğini, yolunu, suyunu, sokağını, mahallesini paylaşabilen bir milletiz. Allah'a şükür böyle bir özelliğimiz var ama tabi bunun yansımalarını içerde de görüyoruz. Memleketimizde yapılan okulların, camilerin bir çoğu hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmıştır. Hayırlı evlat, güzel evlat, annesinin, babasının arkasından hayır yapabilen evlattır. Burada da onu somut bir şekilde görüoruz." şeklinde konuştu. Hayırsever iş adamı Ali Uysal'ın, açılış öncesi yaptığı konuşması esnasında duygulandığı gözlendi. Okul, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun duaları ile hizmete açıldı. Ha

Hanife Uysal Ortaokulu inşaat alanı 656 metrekare, arsa ise 2 bin 510 metrekare olup, inşaat taban alanının 656 metrekare, toplam inşaatın ise 3 bin 281 metrekare olduğu belirtildi. İskenderun'da eğitme açılan Hanife Uysal Ortaokulu'nun açılış törenine TBMM İdari Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hayırsever iş adamı annesi adına okul yaptırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER