Hayırseverlere yönelik algı operasyonu çöküyor

Konya'daki algı operasyonunda gözaltına alınanlardan yirmisi serbest bırakıldı.

Hayırseverlere yönelik algı operasyonu çöküyor

Konya'da STK ve iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen algı ve makul şüphe operasyonunda gözaltına alınan 43 kişiden 20'si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

20 KİŞİ SERBEST

Konya merkezli başlatılan algı operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri süren 43 hayırsever ve işadamından eski YÖK Başkan Vekili, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Halis Çalış'ın da aralarında olduğu 20 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

43 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturması kapsamında, dün 19 ilde düzenlenen algı operasyonlarda 'terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan 31'i emniyet mensubu 66 kişiden toplam 43'ü gözaltına alınmıştı.

ANADOLU ATAYÜN DE GÖZALTINDA

Algı operasyonu kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kardeşi olan ve bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Anadolu Atayün de gözaltına alınanlar arasında.
<< Önceki Haber Hayırseverlere yönelik algı operasyonu çöküyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER