"Hayırseverlik SPK'ya göre suç"

Sermaye Piyasası Kurulu, İpek ailesinin hayır işlerine suç duyurusunda bulundu. Melek İpek, ülkenin en büyük iki sorunundan birinin yoksulluk olduğunu belirterek bu tavırların hayırseverleri hayır işlerinden soğutacağı uyarısını yaptı.



Borsada işlem gören şirketlerle ilgili yapılan asılsız haberlere sessiz kalan Serma Piyasası Kurulu (SPK) hayırseverliği ile bilinen, birçok ilde okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına devreden İpek ailesi hakkında herhangi bir suç bulamayınca yaptıkları bağışlar nedeniyle soruşturma açtı.

SPK BÜLTENİ'NDE YAYIMLANDI

SPK Haftalık Bülteni'nde Koza İpek Grubu şirketlerinin yönetim kurulu başkanı Akın İpek ve diğer aile üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi yer aldı. Bültende halka açık Koza İpek Grubu şirketleri ve bağlı ortaklıkları tarafından ilişkili taraflara yapılan bağışlar neticesinde halka açık Koza İpek Grubu şirketlerinin ve bağlı ortaklıklarının zarara uğratıldığı öne sürüldü.

ZARARA UĞRAYAN KİŞİ ARAYACAKLAR

Bültende ayrıca Kurulca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcılar aranacağı belirtildi. Bulunması hâlinde zarara uğrayan kişilerin genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması hâlinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri bilgisi yer aldı.

YANDAŞLARA HÂLÂ İŞLEM YAPMADI

SPK, iktidara yakın isimlerin borsada işlem gören şirketlerle ilgili yaptıkları açıklamalarını ise görmezden geliyor. Bank Asya'da 2 yıl önce gerçekleşen işlemlerle ilgili bu hafta işlem yasağı getiren YSK, İş Bankası ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un konuşmasındaki suçlamaları ise hala görmezden geliyor.

İPEK'TEN SPK'YA SUÇ DUYURUSU

Ailenin avukatı Efsun Ünal, İpek Koza Holding'in yaptığı bağışların kanunda öngörülenin çok altında olduğunu söyledi. SPK'nın açıklamasında emsallerine göre çok olduğunun ifade edildiğini hatırlatan Ünal, emallerine göre çok olabilir ancak kanuni sınırlar içerisinde kalındığının altını çizdi. Bağışların yönetim kurulu kararı ile değil genel kurul kararı ile yapıldığını söyleyen Ünal, 'Burada yönetim kurulu üyelerinin imzası dahi yok. İmzası dahi olmayan yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmak açık bir kötü niyetin göstergesidir. Teşekkür edecekleri yerde suç duyurusuda bulunuyorlar.' dedi. Ünal, kendilerinin de SPK hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İNSANLAR YARDIMDAN ÇEKİNİR HÂLE GELECEK

Hayısever Melek İpek de Türkiye'nin öncelikli sorununun terör, sonra yoksulluk olduğunu söyledi. SPK'nın bağışlarla ilgili suç duyurusunda bulunmasına üzüldüğünü belirten İpek, yardımseverlerin bu şekilde rahatsız edilmesi sonrasında insanların hayır yapmaktan kaçınır hâle geleceğini kaydetti. İpek, kendilerinden yardım talebinde bulunan ve kanunsuz işe karışmayan her kişi ve kuruma yardım yaptıklarını kaydetti.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber "Hayırseverlik SPK'ya göre suç" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER