Hayvanat bahçesinin minik üyeleri alageyik ve lama parkın maskotu oldu


Bursa hayvanat bahçesinde yaz ayları gelmesiyle birlikte her alanda canlanma da kendini hissettiriyor. Bunlardan en belirgin olanı da bahçede bulunan bazı hayvanların yavrulaması oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Zoo Park'ta bulunan hayvanlara yeni katılan alageyik ve lamanın minik yavruları adeta merkezin maskotu oldu.
Yaz ayları ile büyük canlılık yaşanan Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni minik üyelerine başta kendi aileleri olmak üzere bakıcıları tarafından büyük bir titizlikle bakılıyor.

ZOO PARK'IN MİNİK ÜYESİ ALAGEYİK

Bursa hayvanat bahçesinde bulunan alageyiğin yeni yavrusu ilgi odağı oldu.
Son bir yılda hayvanat bahçesine getirilen alageyik, kısa sürede gebe kalıp yavrusunu dünyaya getirdi. Gayet sağlıklı olan yavru dünyaya getiren alageyik ve eşi bir an olsun yavrusundan gözünü ayırmıyor. Dönüşümlü olarak yavrularına bakan geyikler kimseyi yavruya yaklaştırmıyor. Erkek geyik yavrusuna 'Cesur' ismini koyan görevliler, özellikle geyiklerin sağlam aile yapısına hayranlıklarını dile getiriyor.

MİNİK LAMA, ANNESİNDEN AYRILMIYOR

Diğer yandan geyik yavrusu gibi hayvanat bahçesinin yeni üyelerinden biri de minik lama yavrusu. Henüz 2 haftalık olan Zoo Park'ın yeni üyesi annesinden ayrılmıyor. Her fırsatta annesini emen minik lama, ürkek bakışlarla etrafını tanımaya çalışıyor. Dişi olduğu için 'Başak' ismi verilen minik lamaya bütün aile fertleri birlikte bakıyor.
Hayvanların, oldukça huzurlu ve mutlu yaşayabileceği, iyi barınaklara sahip Bursa hayvanat bahçesinde hızla üremeye devam ettiğini anlatan yetkililer, son olarak Zoo Park sakinlerine minik lama ve alageyik yavrusunun katıldığını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hayvanat bahçesinin minik üyeleri alageyik ve lama parkın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER