Hayvanlara kötü muamele edenlere 1 milyon 250 TL ceza kesildi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü hayvan hakları ihlalleri dolayısıyla 2015 yılında yaklaşık 1 milyon 250 bin liralık idari ceza kesti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kanuna dayanan yönetmelik kapsamında hayvanların rahat yaşamalarını, hayvanlara iyi muamele edilmesinin sağlanmaya çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, 2015 yılı içerisinde hayvan hakları ihlalleri dolayısıyla yaklaşık 1 milyon 250 bin liralık idari ceza uygulandığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı hayvan hakları ihlallerine karşı uygulanacak cezaların caydırıcı olması maksadıyla bu fiillerin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması için düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Eroğlu, hayvan hakları konusunda en geç bir yıl içinde düzenleme yapılacağını belirtti. Bakan Eroğlu, sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Projesi çerçevesinde de çalışmalarına devam ettiğine ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Hayvanlara kötü muamele edenlere 1 milyon 250 TL ceza kesildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER