Hayvansevere, köpek kaçakçılığı soruşturması


Türkiye'deki köpekleri yabancı ülkelerde sahiplendirdiği ileri sürülen 'Goldengiller' adlı site yöneticisi H.D. ile ona yardımcı olduğu belirtilen kimliği belirsiz 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapmasında, emniyet ve gümrük müdürlüklerine uyarı yazıları gönderilerek, konunun hassasiyetle araştırılması istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na 17 Aralık 2015 tarihinde gelen bir ihbar dilekçesi ile cins köpeklerin, Türkiye'den, Amerika ve Kanada gibi yabancı ülkelere gönderildiği belirtildi. İhbar üzerine harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yusuf İltar, öncelikle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü'ne yazılar yazarak, konunun araştırılmasını istedi. Araştırmadan sonra ihbar dilekçesinde adı geçen zanlıların bulunarak ifadelerinin alınmasını talep eden Savcı İltar, tüm bakanlıklar ile bağlı kurum ve kuruluşlarına ve belediye başkanlıklarına da bu konuda bilgi iletilmesi talimatını verdi.

SAVCI, BELEDİYELERİ HAYVANSEVERLERE KARŞI UYARDI

Savcı Yusuf İltar, emniyet birimlerine konuyla ilgili yazı gönderdi. Yazıda, ülkedeki köpeklerin ne amaçla olduğu dahi bilinmeyen bir şekilde yasal olmayan yollardan ülke dışına çıkarıldığını belirtti. Gönderdiği yazıda, benzer olayların daha önceki yıllarda yaşanmış olduğunu da ifade eden Savcı İltar, bu olayları yapan kişi ve kişilerin bu olayları yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Savcı İltar, soruşturma başlatıldığı halde, bu konudan bilgisi olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görevlilerinin, tamamen iyi niyetli ve hayvan severlik duygularıyla hareket ettiğini vurguladı. Ayrıca belediyelerin bu yönde müracaat yapan şahıslara yardımcı olduklarını söyleyen savcı, bu nedenle, tüm tedbirlerin alınması ve soruşturma sonuna kadar ihtiyatlı davranılmasını istedi.

HAYVANSEVER H.D. İÇİN SUÇ DUYURUSU

Anadolu Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun bir benzeri de Bursa'da yaşandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Nail A. çalınan 3 yaşındaki Golden Rottweiler cinsi dişi köpeğinin, bir şekilde hayvan severlerin eline geçtiğini, buradan da köpek sahiplendirme sitesi H.D.'ye gönderildiğini iddia etti. Daha sonra H.D. tarafından köpeğinin daha sonra ülke dışına gönderildiğini ileri sürüldü. Nail A. ayrıca, H.D.'nin, bu şekilde elde ettiği cins köpekleri bazı pansiyon ve evlerde sakladığını ve köpekleri yabancı ülkelere gönderdiğine dikkat çekti. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, elindeki dosyayı yetkisizlikle aynı konuda soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar da, Bursa'dan gelen dosyayı kendi soruşturmasıyla birleştirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Hayvansevere, köpek kaçakçılığı soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER