HDP binalarında eş zamanlı patlama!

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi.

HDP binalarında patlamalar (İlk görüntüler)

Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yolaçan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı. Adana'daki patlama kargo paketinden, Mersin'deki ise dün gönderilen çiçeğin patlaması sonucu gerçekleşti.

Adana‘da HDP il başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacak.

Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama sesinin duyulduğu bildirildi. Aynı dakikalarda Adana HDP il başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da patlama meydana geldi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA


Olay saatinde Adana'da bulunan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Samanyolu Haber TV'de canlı yayına katılan Beştaş şunları söyledi: Adana'dayım, Şu an 3 yaralımız var. İlçe binamızın içine bomba konulmuş. Aynı saatte, Mersin'deki il binamızın teras katına bomba konulmuş. Bir bombalı saldırıyla karşı karşıyayız. Burada 3 yaralımız var. Şu anda ikisi tomografide, filmleri çekiliyor. İlçe Eş Başkanımız Hüseyin Beyaz, Seçim Koordinasyonu üyemiz Sebahattin Çirkinbaş ve İbrahim Yakut. Bu sabah 10'a 10 kala binadaydık. Çok kalabalıktık. Çok ciddi bir saldırı olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle hastalarımızın durumunu tespit etmemiz lazım. Mersin'deki mitingimiz var. Mitingimizi hazmedemeyenler bu seçim sürecini şiddetle bulandırmaya çalışıyorlar. Tüm Türkiye halkları bunları görüyor.


HPD'li Önder: Bize diz çöktüremeyecekler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adana ve Mersin il başkanlıklarına çiçek ve kargo paketlerindeki bombaların patlaması sonucu 3’ü ağır 6 kişinin yaralandığını belirtti. Önder, “Bunlar atını itini nallayıp üzerinize geliyorlar. Bu dizimiz toprağı görmedi, görmeyecek. Bize diz çöktüremeyecekler.” dedi.

Ankara'da katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulunan Önder, seçim çalışmalarına başladıkları günden bu yana HDP’nin seçim noktalarına 62 kez saldırı düzenlendiğini söyledi. Önder, Adana binasındaki saldırıda ise 3'ü ağır olmak üzere 6 vatandaşın yaralandığını bildirdi.

HDP’yi bölge partisi olmakla itham eden fakat yükselişi gördükleri için faşizan bir yönelikle ‘Siz tekrar bölge partisi olun’ diyenlerin saldırıları tertiplediklerini savunan Önder, şu ifadeleri kullandı: “Bizim sağladığımız açılımla bütün kesimlerde bir yaratınca bu yönelimi kesmek için saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu bizim gelişmekte olduğumuzun göstergesi, onlar için bir tehdit olmasaydık böyle kanlı saldırılar gerçekleşmezdi. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kabine Üyeleri'nin bize söylediği sözlerin yüzde 5’i normal genel demokrasinin egemen olduğu bir ülkede söylense nefret suçu kapsamında soruşturmaya uğrar. Bunlar atını itini nallamış üzerinize geliyorlar.”

“Bu ülkede ümidi tükettiler, seçim havası yok. Eşit yurttaşlığı elinden aldılar.” diyen Önder, “Biz bu topraklar umut getirdik, bu ham bir umut değil. Bu dizimiz toprağı görmedi, değmeyecek. Bize diz çöktüremeyecekler.” diye konuştu.

HDP: Saldırılarla bizleri yıldıramazsınız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Adana ve Mersin il binalarına yapılan bombalı saldırıları kınadı, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun saldırılara ilişkin yazılı açıklamasında, 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığını belirterek, "Saldırılarla bizleri yıldıramazsınız.” denildi.

Bugüne kadar HDP Genel Merkezi dahil yaklaşık 60 noktada parti binalarına, araçlarına, üyelerine ve gönüllülerine saldırı yapıldığını bildiren açıklamada, “Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır.Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır. “ ifadeleri yer aldı.

Açıklama, “Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. ‘Yeni Yaşam’ ve ‘Büyük İnsanlık’ çağrılarımız Türkiye’nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor. Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz.” diye sona erdi.

Baydemir: Kafamızı kırsalar da karşılık vermeyeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa birinci sıra adayı Osman Baydemir HDP’ye yönelik saldırıların arttığını vurgulayarak, “Kafamızı kırsalar da karşılık vermeyeceğiz. Ancak bu duruşla onların politikalarını boşa çıkarabiliriz. Zor ve zahmetli bir yoldur ama nefsimize hakim olacağız.” dedi.

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir seçim çalışmalarını sürdürüyor. Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında bugün de Siverek’te köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Dindar, Bayırözen, Hamamveran, Gügercin, Keloşki, Bab, Bahser, Kefcal ve Xarapreş köylerine giderek seçmenden oy isteyen Baydemir, Şanlıurfa’da gitmediği köy bırakmayacağını söyledi. “Ayranını içmediğimiz, ekmeğini yemediğimiz köy kalmayacak.” diyen Baydemir, “Esas amacımız da kardeşlik hukukunu bir kez daha inşa etmektir. Hepimiz ne eksiğimiz varsa açık yüreklilikle ortaya koyacağız. Biz kardeşimizden helallik diliyoruz, kucaklaşmak için geldik. Maksatları bizi aç bırakıp düşünmemizi engellemektir. Bu devlet 80 yıldır bizi parçaladı. Hepimizi karakola muhtaç etti. Biri mezara, diğeri karakola girdi” ifadelerine yer verdi.

PERVİN BULDAN: SUSSUNLAR YETER

HDP'li Pervin Buldan patlamalarla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. İşte Buldan'ın o açıklaması:


KARGO PAKETİ VE ÇİÇEK BUKETİ PATLADI İDDİASI

HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen çiçek buketi bugün açılınca patlama gerçekleşti.


HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, hükümetten ilk açıklamayı AK Parti Adana Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı. Çelik, saldırıyı lanetledi ve "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır" dedi.



<< Önceki Haber HDP binalarında eş zamanlı patlama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER