HDP: Cizre'de ikinci bir Madımak söz konusu olmuştur

HDP: Cizre'de ikinci bir Madımak söz konusu olmuştur

Hakkari HDP ve BDP yöneticileri, bölgede yaşanan çatışmalar üzerine Türkiye geneli yapacakları 2 günlük hayatı durdurma eylemi hakkında bilgi verdi.

Hakkari HDP ve BDP yöneticileri bölgede yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla düzenleyecekleri eylem hakkında HDP il binasında açıklama yaptı. HDP İl Eş Başkanı Metin Besi'nin yaptığı açıklamada, bölgede ikinci bir Madımak olayının yaşandığını belirtti.

Besi, "Cizre'de bir binanın üst katında çıkan yangın neticesinde 9 tane yaralı insanımız yanarak can vermiştir. İkinci bir Madımak vakası Cizre'de söz konusu olmuştur. Dolayısıyla bunların hepsinin faili AKP hükümetidir. Onun adına siyaseti Türkiye ve Kürdistan'da yapan tüm yapılanmalarıdır." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNE, BALKONLARINA, DÜKKÂNLARINA, PENCERELERİNE SİYAH BAYRAK ASSIN"

Besi, Hakkârililere de seslenerek; birkaç gündür sürdürülen gürültü eylemine destek çağrısı yaparken, "Hakkârililer bu eyleme çok daha fazla bir destekte bulunarak, demokratik tavırlarını bu eylemselliklerle ifade etmelidirler. Sadece bu eylemlere bir teneke, tava çalma mantığıyla bakılmaması gerekiyor. Nihayetinde tarih bize şunu göstermiştir ki faşizm sesten ve ışıktan korkar. Tüm demokratik yollar denenmeli, eylemsellikler, tavırlar ortaya konmalıdır. Eğer bugün bir şeyler yapılacaksa şimdi yapılmalıdır. Bunun sonrası yoktur. Dolayısıyla halkımız Cizre'de yaşanan bu katliamları, esnaflarımız başta olmak üzere kendi dükkanlarına, pencerelerine ve balkonlarına siyah bez takmalıdır." şeklinde konuştu.

"3 VEKİLİN HAKKARİ'YE ATANMASI İRADENİN HİÇE SAYILMASIDIR"

AK Parti'nin atadığı 3 vekil hakkında da konuşan Besi, şunları ifade etti: "Üç tane vekil atamışlar kendilerine göre. Hakkari'de halkın iradesine tecelli ettiği yüzde 90 HDP'de somutlamıştır. Dolayısıyla bu yüzde 90 halk iradesine rağmen 3 vekilin Hakkari'ye atanması bu iradenin hiçe sayması anlamına geliyor. Dolayısıyla bununla da yetinmedi, suni bir gündemle kendi siyasal karşılığını yaratma adına Hakkari kent merkezini Yüksekova'ya taşınması gibi bir gündem yarattı. Bu gündemle hedeflenmek istenen kendisine siyasal bir karşılık yaratmaktır. Kendisine işbirlikçi, rantçı çevreleri zemin yaparak buarada kendisini kollaştırmak istemesidir." iddiasında bulundu.

Öte yandan Besi, yaptığı açıklamada, Hakkari'de yapacakları 2 günlük 'Hayatı Durdurma' eylemi çerçevesinde okulları boykot etme, kontakların kapatma, kepenklerin açılmama gibi bir çok etkinlikte bulunacaklarını ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber HDP: Cizre'de ikinci bir Madımak söz konusu olmuştur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER