HDP'de yangın çıkartan kişi: Tepkimi sözlü olarak ifade etmek istemiştim

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2015
8 Eylül 2015'te Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yangın çıkarılması ile ilgili davanın ilk durulması yapıldı. Mahkeme, tek tutuklu sanık Doğan Haydar Ciritcioğlu'nun tahliyesine karar verdi. Ciritcioğlu savunmasında tepkisini sözlü olarak iletmek için binaya girdiğini söyledi.
8 Eylül 2015'te Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yangın çıkarılması ile ilgili davanın ilk durulması yapıldı. Mahkeme, tek tutuklu sanık Doğan Haydar Ciritcioğlu'nun tahliyesine karar verdi. Ciritcioğlu savunmasında tepkisini sözlü olarak iletmek için binaya girdiğini söyledi.

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Doğan Haydar Ciritcioğlu tutuksuz sanıklar Aykut Dinçer, Mehmet Alan, İlker Çelen, Ali Yıldırım, sanık avukatları ve HDP avukatları katıldı. Duruşma başında müşteki avukatları görevsizlik itirazında bulundu. Anayasal düzene karşı bir suç işlenmiş olduğunu ileri süren avukat Özcan Algül, Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vererek dosyayı anayasal düzene karşı işlenen suçlara bakan görevli ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Müşteki avukatlarının ardından sanık savunmalarına geçildi. Tek tutuklu sanık olan Doğan Haydar Ciritcioğlu, artan terör olayları nedeni ile demokratik haklarını kullanmak için Kızılay Meydanı'na gittiklerini söyledi. Hiçbir siyasi partiye üye olmadığını kaydeden Ciritcioğlu, "Vatansever gençler olarak Kızılay'a gittik. Daha sonra Cebeci Şehitliği'ne doğru yürüyüşe geçtik. Karanfil Sokak'a geçtiğimizde PKK'lı olduğunu düşündüğümüz bir grup slogan attı. Daha sonra grup kontrolden çıkarak HDP binasına kaçtığını düşündüğümüz grubu kovalamaya başladılar. Bu şekilde HDP binasına yöneldik." ifadelerini kullandı.

TEPKİMİ SÖZLÜ OLARAK İFADE ETMEK İSTEMİŞTİM

HDP Genel Merkezi önünde polis barikatı olduğunu aktaran Ciritcioğlu savunmasına şöyle devam etti: "Binaya yaklaştırılmayan kalabalık daha sonra binayı taşlamaya başladı. Binanın ön kapısının kırık camından içeri girdim. Tepkimi sözlü olarak ifade etmek istemiştim. İçeri girdiğimde kimseyi bulamadım. Terör örgütüne ait içerisinde belge olacağını düşündüğüm iki laptopu yanıma aldım ve binaya girdiğim kapıdan çıkıp polislere teslim ettim. Binadaki bir kısım evrakları yakma sebebim üzerinde terör örgütüne ait propaganda yazı

Bu haberler de ilginizi çekebilir