HDP’den AKP’ye çözüm süreci çağrısı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 23 2020
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin olağan kongresinde yaptığı konuşmada AKP’ye çözüm süreci çağrısı yaparak, “İdlib’den çıkışın tek yolu Dolmabahçe mutabakatına dönüştür” dedi.
HDP’nin Ankara’da gerçekleşen 4. Olağan Kongresi’nde AKP’ye çözüm süreci mesajı verildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İdlib’den çıkışın tek yolu Dolmabahçe mutabakatına dönüştür” ifadelerini kullandı.
Pervin Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle:“Tasfiye ve çökertme planlarıyla HDP’yi yıkamadılar, yıkmalarına izin vermedik. Seçimlerde önümüze türlü engeller koydular ama bizler o barajları yıka yıka geldik. Bize karşı kurdukları tüm tuzakları halkımızla birlikte birer birer boşa çıkardık.
Bizler bu ülkeyi yöneteceğiz ve yönetmeye geliyoruz. Halklarımız demokrasi baharını mutlaka yaşayacaktır. İmralı’nın kapısı mutlaka demokratik çözüme açılacak. İdlib’den çıkışın tek yolu Dolmabahçe mutabakatına dönüştür.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


