HDP'den IŞİD için Meclis Araştırma önergesi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 23 2015
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına IŞİD'le ilgili araştırma önergesi verdi. Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de yapmış olduğu her türlü faaliyetin, örgütleme çalışmasının ve eylemlerinin araştırılması istendi.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına IŞİD'le ilgili araştırma önergesi verdi. Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de yapmış olduğu her türlü faaliyetin, örgütleme çalışmasının ve eylemlerinin araştırılması istendi.

"IŞİD adlı terör örgütü 20 Temmuz 2015 günü Urfa'ya bağlı Suruç ilçesinde kanlı bir eylem gerçekleştirerek çoğu genç 31 insanımızı canlı bomba marifetiyle katletti." diyen Çalışkan, "Rojava devriminin üçüncü yıldönümünde Kobani halkıyla dayanışma için Suruç'a giden SGDF'li 300 gencin yaptığı basın açıklamasının hemen akabinde patlatılan bombanın yarım bıraktığı nice hayatlar birer birer sonsuzluğa uğurlandı. Yüzden fazla yaralı yurttaşımız ise halen hastanelerde tedavi görmektedir. IŞ(İD)'in yaptığı bu menfur saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Suriye politikasından ayrı düşünülemez. Artık kanlı bir çukura dönüşen Suriye bataklığında izlenen yanlış politikaların her geçen gün bizi biraz daha barıştan uzaklaştırdığını ve bölgesel bir kaosun içerisinde sonucu kestirilemeyecek kanlı bir mecraya sürüklediğini belirtmek gerekiyor. Bu saldırı IŞ(İD)'in yapmış olduğu ilk saldırı değildir ve son olmayacağı da herkesin malumudur. Özellikle bazı sözlü ve yazılı medya organlarının IŞ(İD)'i mazur göstermeye çalışan yayınları birçok kesim tarafından eleştiriye tabi tutulmuştur. Buna rağmen IŞ(İD)'in yurt içindeki faaliyetleri ya görmezden gelinmiş, ya da sıradan, normal olaylar kategorisinde değerlendirilerek örgütün faaliyetlerini özendiren bir raddeye varmıştır. Hükümetin son üç yıldır IŞ(İD)'e dair yaptığı savunmaların ana fikri IŞ(İD)'in Türkiye için bir tehdit oluşturmadığı yönündedir." dedi.

IŞİD'İN SON 3 YILDA YAPTI EYLEMLER

Çalışkan, IŞİD'in son üç yılda yaptı eylemleri şöyle sıraladı:

1. Hatay'ın Reyhanlı İlçesine Bombalı Saldırı (11 Mayıs 2013)
Türkiye, IŞİD dehşetiyle ilk kez Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde 52 kişinin öldüğü, 146 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla tanıştı. Ne var ki, o dönem hükümet yetkilileri bu saldırı

Bu haberler de ilginizi çekebilir