HDP Eş Başkanı Yüksekdağ: Başkanlık ve diktatörlük hayallerini sıfırlayacağız

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ: Başkanlık ve diktatörlük hayallerini sıfırlayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bize dayatılan haksızlığı, adaletsizliği sıfırlayacağız. Onların başkanlık hayallerini de diktatörlük hayallerini de hep birlikte sıfırlayacağız." dedi.

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Kars'ta 7 Haziran seçimleri öncesi miting yaptı. Cumhuriyet meydanını cuma namazı sonrası dolduran vatandaşlar, Eş Başkan Figen Yüksekdağ alana gelmeden önce HDP Kars milletvekili adaylarını dinledi. Azeri kimliği ile ön plana çıkan ve alanda bu şekilde anons edilen Önder Fidanvay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kars mitinginde yaptığı konuşmalarına atıfta bulundu. Sağlık hizmetlerine mitinginde değinen Başbakan'a, Kars Devlet Hastanesinde yakın zamanda bir hamile kadının sıra beklerken öldüğünü hatırlatarak, 'Bu mu sağlık hizmeti?' eleştirisinde bulundu. Ardından bir diğer aday Şafak Özanlı ve daha sonra ise gazeteci ve kimliği ile tanınan Ayhan Bilgen vatandaşlara seslendi.

Alanda, 'Oy ver Demirtaş'a Sultan takmasın Fesi başa', 'Seni Başkan yaptırmayacağız, bombacı Mülayim', 'Barajı aşarsak; bizler bulutuz, güneşiz, yağmuruz, baraşı aşamasak; benim meskenim dağlardır', 'Kobani düşmedi ama sen düşeceksin, dızo' panlartları açıldı. Figen Yüksekdağ, konuşmasında, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bölgede düzenlediği mitinglerinde boş alanlara konuştuğunu söyledi. Onların paraları taşıya taşıya sıfırlayamadıklarını söyleyen Yüksekdağ, "Ama bu halk onları meydanlarda sıfırladı. O paraları sıfırlayamayanlar, sıfırlamakta zorlananlar, gelediklerinde bölge illerinde böyle sıfırlanırlar. 7 Haziran'da inşallah, hep birlikte esareti sıfırlayacağız. Hep birlikte bu ülkede zulmü sıfırlayacağız. Hep birlikte bize dayatılan haksızlığı, adaletsizliği sıfırlayacağız. Onların başkanlık hayallerini de dikdatörlik hayallerini de hep birlikte sıfırlayacağız." şeklinde konuştu.

Zulüm, haksızlık, sömürü noktasının sıfırlanması ile yeni bir başlangıç yapacaklarına değinen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün Türkiye hakları, birliğiyle, gücüyle, kardeşliğiyle yepyeni bir başlangıç yapacak. Yeni yaşamda bütün Türkiye haklarının Kars halkının hak ettiği o yeni yaşam sıfır noktasından kurulacak. Bakın daha çok yeni olmamıza rağmen Türkiye'nin dört bir yanında umut olduk. Bu halkı zayıflatıp kendi dkdatörlik heveslerine kurban etmeye çalıştılar. Ama bir buçuk iki aylık seçim kampanyamız boyunca bizlerin yükselişini durduramıyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakanı devletin bütün kurum ve olanaklarıyla bize karşı kampanya yürütüyorlar."

'YALANA, SAHTEKARLIĞA, HİLEKARLIĞA AYRILAN ZAMAN BARIŞA AYRILSAYDI SAVAŞ VE ÇATIŞMA İLE SİYASET YAPILMAZDI'

Şimdilerde kirli bir operasyonla karşı karşıya olduklarını ileri süren Yüksekdağ, "Nedir bu operasyon? HDP'yi baraj altında bırakma operasyonu. Bu operasyonu Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaya çalışan Davutoğlu ile yürütüyorlar. Bu operasyonu yanlarına dizdikleri o çamur medyası ile yürütüyorlar. Yalancılığın, sahtekarlığın, hilekerlağın bin bir türlüsünü bilirdik de halen göreceklerimiz varmış. Bunlarda sahtekarlık, saldırganlık, yalan, hile, komplo ve provakasyon bitmiyor. Bunlara ayırdıkları enerjinin yarısını, bu karanlık ve kötülük icraatlarına ayırdıkları gücün yarısını Türkiye'nin kalkındırılmasına ayırsalardı bugün bu memleket cennete dönüşürdü. Barış ve kardeşlik için gösterselerdi bu ülkede barış ve kardeşlik kurulur, savaş ve çatışa ile siyaset yapılmazdı. Ama onlar kötülüğe ayırdıkları enerjinin yarısını bu ülkenin iyiliği için ayırmıyorlar. Onların tek çabası ve gayesi 2015 genel seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak ve AKP hükümetini de onun arkasına dizmektir." sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın dillerinin dolaştığını ifade eden Yüksekdağ, "Onların kelime hazinesi yerlerde sürünüyor. Demokratik sözlerle konuşmaya kalkıştıkları zaman 3 -5 kelimeden fazlasını söyleyemiyorlar. Gerisi hep tehdit, hep şantaj, hep saldırı dili, ayrımcılık ve kutuplaştırma dili bundan başka bir dil kullanmayı bilmiyorlar. Sadece sözle değil her yerde katliam amaçlı saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Parti binalarımız bombalanıyor. Hesap sorduk, hepsi yavuz hırsızya bizi kasız çıkarıyorlar. O saldırılardan dolayı neden bana hesap soruyorsunuz aymazlığını, sorumsuzluğunu gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın HDP'in barajı aşmasını istemediğini aktaran Yüksekdağ, HDP'nin baraşı aşmasının tek bir kişi için kötü olacağını söyleyerek, "Başkan olma rüyaları gören biri var ya seçimlerden sonra başkanlığını ilan etmeye heveslenen, sarayında şan şöhret içinde yaşamayı bekleyen biri var ya işte sadece onun için HDP tehdittir. Ama şunu çok net söylüyorum, bu sadece bir tehdit değil gerçektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber HDP Eş Başkanı Yüksekdağ: Başkanlık ve diktatörlük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER