HDP farklı, Akdoğan farklı konuştu

HDP'den, basında 'İzleme Heyeti' ile ilgili çıkan iddialarla ilgili açıklama...

HDP farklı, Akdoğan farklı konuştu

İzleme Heyeti'yle ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yapan HDP, isim verilmediğini belirterek, İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiğini hükümete ilettiklerini söyledi. Bakan ise, "Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması, sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" demişti.

İşte HDP'den yapılan açıklama;

"Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir. Ancak görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir."

Akdoğan iddiaları yalanlamıştı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır. Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması, sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" değerlendirmesine yer verdi. Demirtaş: Hükümet ile mutabakata varıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya gidecek İzleme Heyeti ile ilgili, "Hükümet ile mutabakata varıldı. İsimler henüz belirlenmemiştir" dedi.
<< Önceki Haber HDP farklı, Akdoğan farklı konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER