HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan CHP'li Böke'ye destek


HDP Diyarbakır Milletvekili ve Halklar ve İnançlar Komisyonu Sözcüsü Nimetullah Erdoğmuş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, çeşitli kesimlerden Süryani halkları, Ermeni halkları, Ezidi halkları, Alevi halkları ve Demokratik İslam Kongresi adına açıklamalar yapıldı.

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke hakkında bir gazete tarafından başlatılan çirkin kampanyayı kınadığını dile getiren Erdoğmuş, herkesin kendi kimliğiyle, inancıyla, düşüncesiyle barışık bir şekilde kardeşçe yaşamasını ümit ettiklerini vurguladı.

Bu iddialarından, düşüncelerinden ve davalarından asla geri adım atmayacaklarını dile getiren Erdoğmuş, "İnançlara, kimliklere yapılan bu saldırıların ne kadar da temelsiz, asılsız ve toplumu ayrıştırıcı, çatıştırıcı bir tehlikeye doğru sevk ettiğini ifade etmek istiyoruz." dedi.

Erdoğmuş, "Bir başka inanca karşı saygısı ve sadakati olmayan insanların, kendi inançlarına dönük muhtemelen sadakatsizlikleri de belki o şekilde gizlenmiş oluyor." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan CHP'li Böke'ye destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER