HDP, kanlı saldırı oturma eylemi ile protesto etti


Ankara'da, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen bombalı saldırıda ölen ve yaralananlar için HDP Erzurum İl Teşkilatı bir dakikalık saygı duruşu ve 5 dakika süreli oturma eylemi gerçekleştirdi.

Ankara'da yaşanan terörist saldırı Erzurum'da protesto edildi. İlk belirlemelere göre 36 kişinin öldüğü, 126 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar, milletvekili adayları ile partililer 'yas'ı temsil eden siyah bayrakla parti il binası önünde terörü kınadı. HDP adına basın açıklaması yapan bir kişi Ankara'da yaşanan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Yapılan açıklamada hükümetin, Ankara valiliği ve içişleri bakanlığınınmiting nedeniyle tedbir almamasını kınayarak, "Saldırıyı kınıyoruz ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Barış mitinginin yapılacağı gün ve saat, günler öncesinden belli olmasına rağmen neden hükümet, içişleri bakanı ve Ankara Valisi neden güvenlik önlemlerini almadı. İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Ankara Valisi hemen istifa etmelidir." dedi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı grup ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra olay yerinden ayrıldı. Basın bildirisi nedeniyle çevrede çok sayıda polis güvnelik amaçlı tedbir aldı. CİHAN
<< Önceki Haber HDP, kanlı saldırı oturma eylemi ile protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER