"HDP kendi adayıyla ortaya çıkar"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin devre dışı bırakılması halinde kendi adaylarıyla seçime girmeyi değerlendireceklerini ifade etti.

SHABER3.COM

Yaklaşan seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muhalefet bloğu ile diyaloğa açık olduklarını ancak partisinin devre dışı bırakılması halinde kendi adaylarıyla seçime girmeyi değerlendireceklerini ifade etti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Denizli 4’üncü Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara değindi.

"KAPIMIZI ÇALACAKLAR"

"Hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde de HDP’nin rolü, misyonu, varlığı oldukça önemli bir yere sahiptir." diyen Buldan, " Şimdi hiç kimse HDP’yle yan yana gelmek istemeyebilir, hiç kimse fotoğraf vermek istemeyebilir ama yeri ve zamanı geldiğinde kapımızı çalacaklarını biliyoruz. Kapımızı hiç kimseye kapatmadık. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde belirlenecek olan adayın HDP’nin kriterlerini, ilkelerini, misyonunu göz önünde bulunduran, bunu kabul eden olursa elbette ki diyalog ve müzakere ile seçimlerde ne yapacağımızı, bütün mekanizmalarımızla karar vereceğimizi ifade etmek isterim. HDP’yi yok sayan bir yerden seçimlere yaklaşılırsa o zaman herkesin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı.

"HDP KENDİ ADAYIYLA ÇIKAR"

Buldan sözlerinin sonunda da seçimlerde cumhurbaşkanı adayıyla ilgili şu mesajları verdi:

"HDP kendi adayıyla ortaya çıkar, gümbür gümbür gelir ve gereken oyu da alır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin üzerine büyük bir sorumluluk düştüğünün farkındayız, biz bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu ülkede bu rejimin değişmesini isteyen, bu zorbalığın gitmesini isteyen herkesin aynı sorumlulukla yaklaşması gerekir. HDP özellikle bu değişimin anahtar gücüdür. Dolayısıyla ben bir kez daha bu seçimlerde herkesin büyük bir seferberlik içerisinde ve büyük bir sorumluluk taşıyarak seçimlere hazırlanmasını, HDP’yi almış olduğu oyların çok çok üzerinde oranlar ve milletvekili sayısıyla parlamentoya taşıma hazırlığının şimdiden yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.
<< Önceki Haber "HDP kendi adayıyla ortaya çıkar" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER