HDP: Kulp saldırısını kınıyoruz, fâiller bulunsun

Dün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak etmesi üzerine 7 kişi hayatını kaybetti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) saldırıyı telin etti ve fâillerin bir an önce bulunmasını için çağrıda bulundu.

SHABER3.COM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli dün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Eş başkanlar Kulp’ta yaşanan saldırıyı kınadıklarını duyurdu.

Açıklamada, "Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz." denildi.

"YENİ BİR ALGI OPERASYONU İŞARETLERİ"

Buldan ve Temelli'nin “Kulp’ta yaşanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” başlıklı açıklaması şöyle:

“Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Kulp ilçesinde yaşanmış olan ve 7 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınıyoruz.

Öncelikle yaşamını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. 

Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve belediye eş başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.

Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız.”
<< Önceki Haber HDP: Kulp saldırısını kınıyoruz, fâiller bulunsun Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER