HDP'li Irmak: Cizre'de bu gece bir katliam olabilir


HDP İstanbul Milletvekili Selma Irmak, "Cizre'de bu gece bir katliam olabilir, haberiniz olsun. Hazırlıklar var. Şu anda bize gelen bilgilere göre 500 adet -bize gelen bilgi böyle- mahallelere girmek üzere hazırlanıyor." dedi.

Barış Bloku tarafından Bakırköy'de 6-7 Eylül olaylarının yıl dönümü dolayısıyla 'Barış Mitingi' düzenlendi. Mitinge; HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Sezai Temelli, Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, Selma Irmak, Beyza Üstün, Garo Paylan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan HDP'li vekil Selma Irmak, Cizre'de bu gece operasyon yapılacağını ve hazırlıkların olduğunu iddia etti. Irmak şöyle konuştu: "Cizre'de bu gece bir katliam olabilir, haberiniz olsun. Hazırlıklar var. Şu anda bize gelen bilgilere göre 500 adet -bize gelen bilgi böyle- mahallelere girmek üzere hazırlanıyor. Giremedikleri mahallelere bu gece girip, katliam yapmayı planlıyorlar. Tıpkı Kobani gibi Cizre'yi de bir anlamda teslim almak istiyorlar. Biz buna seyirci kalacak mıyız? Türkiye halkı siz ses verirseniz bu katliam engellenir. Siz destek verirseniz bu savaşı durdurabiliriz. O halde HDP'de nasıl ki biz dedik ki 'biz bu barışı öreceğiz, yeni yaşamı öreceğiz, hep birlikte bu zulmün karşısında duracağız' dedik ve başardık. 'Bugün de size savaş yaptırmayacağız, Cizre'yi size ezdirmeyeceğiz' diyerek yürürsek başarabiliriz."

Kani Beko ise DİSK Genel Başkanlar Kuru üyelerinin Cizre'ye 'demokrasi nöbeti' tutmaya gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Beko, "Disk olarak dostlarımızla beraber dün Suruç'taydık, Hakkari'deydik, Yüksekova'daydık. Kardeşliğin gereği bellidir. Kardeşinin canı nerede yanıyorsa orada olacaksın. Dün olduk, yarın da olacağız. Genel başkanı olduğum DİSK Genel Başkanlar Kurulu üyeleri, otobüslerle barış nöbeti tutmak için arkadaşlarımız otobüsler ile Cizre'ye yola çıkıyorlar." şeklinde konuştu.

Miting alanında polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting daha sonra olaysız sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Irmak: Cizre'de bu gece bir katliam olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER