HDP'li Kürkçü, Ermeni yazar Nişanyan'ı cezaevinde ziyaret etti

HDP'li Kürkçü, Ermeni yazar Nişanyan'ı cezaevinde ziyaret etti

HDP İzmir milletvekili adayı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde sit alanındaki arazisine, iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle aldığı 2 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan yazar Sevan Nişanyan'ı, Aydın Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaretten önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Kürkçü, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, "HDP barajı aşarsa sıkıntı olur." yönündeki açıklaması hakkında, "Akdoğan'ın canının sıkılacağını anlıyorum ama partimizin görevi onu memnun etmek değil." dedi.

HDP Milletvekili Kürkçü, şunları söyledi: "Yenipazar Cezaevi'nde yatan ve yeniden hakkında davalar açılmaya devam eden Sevan Nişanyan'ı ziyarete geldim. Uzun zamandır gelme isteğindeydik ancak pek çok nedenle ulaşamadık. Bugün fırsat bulduk. Sevan Nişanyan'ın uğradığı muamelelerin hiçbir şekilde doğrudan doğruya bir yasa ihlali olmadığını, onun çökmüş olan bir uygarlığın mirasını canlandırma çabalarını, Türkiye'yi yönetenlerin hoş karşılamaması sonucunda bu cezalara maruz kaldığını görüyoruz. O yüzden dayanışma duygularımızı ifade etmek için geldik. Sevan Nişanyan, Ermeni halkından bir yurttaşımızdır. Uğradığı muamelenin bu acıdan ayrımcılıkla da bir ilgisi var. Bugün soykırımın 100. yılında onun yanında olmanın da ayrıca bizim için değerli bir anlamı olduğunu ifade etmek isterim. Yalnız bırakmamak, haksızlığa maruz kalan hiç kimseyi yalnız başına bırakmamak bizim prensibimiz. O yüzden bu duygularla kendisini ziyarete geldik."

Bütün çatışmaların barışçıl bir şekilde sona erdirilmesini, Dağlık Karabağlar'daki Azeri ve Ermeni halklarının hakettiği yaşama ve barışa kavuşmasrını dilediğini söyleyen Kürkçü, "Bunun için diplomasi en iyi yol. Türkiye'nin, sınırı açarak diplomasinin yolunu da açmış olabileceğini görüyoruz, çünkü bu sınırı kapatmakla Ermenistan hükümetini cezalandırmış olmak düşüncesi, aslında pek bir gerçekliği olmayan bir düşünce. O zaman sınırın bu tarafındaki yurttaşlarımızın, bu sınır ticaretinden çok büyük istifadesi olan sınır illeri halklarını, bunların ticaret erbabını da yoksun bırakıyoruz, bu kazançlarından. Ticaret aslında uluslar arasında normal ilişkiler kurmak ya da ilişkileri normalleştirmek bakımından uygun bir ortam. O sebeple biz bu sınırın açılmasının hayatı zorlaştıracağını değil kolaylaştıracağını, hem Karabağ için hem Azeriler için hem Ermeniler için hem de kendimiz için iyi olacağını düşünüyoruz. Her yerde zaten barış siyaseti izliyoruz, burada da aynısını tekrar ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Kürkçü, Ermeni yazar Nişanyan'ı cezaevinde ziyaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER