HDP’li vekiller ‘ifade’ çağrısını reddetti

Dokunulmazlıkların kalkması ve fezlekelerin ilgili savcılıklara gönderilmesinin ardından savcılar harekete geçti.

HDP’li vekiller ‘ifade’ çağrısını reddetti

HDP milletvekilleri Ayhan Bilgen, Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, haklarındaki fezlekelerden dolayı ifadeye çağrıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Dün itibarıyla iki milletvekilimiz savcılığa davet edildi. Muş Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, telefonla davet edildiler, arkadaşlarımız ifade vermeye gitmeyeceklerini belirttiler. Şu an başka davet, tebligat alan milletvekilimiz yok” diye konuştu.

Gelsin, zorla götürsünler!

HDP’li Meral Danış Beştaş ise çağrıya sert tepki gösterdi. Beştaş, “Bu yasada karşılığı olmayan bir yöntemdir aslında. Zorla mı götürecekler gelsinler götürsünler. Halkın iradesine nasıl bir müdahalede bulunacaklarsa bulunsunlar. Ama biz ortak bir metinle böyle bir durumda gideceğiz ve hepimiz aynı sözleri söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sadece halk sorgular

HDP, Meclis Grubu ve MYK toplantılarında kararlaştırılan ortak savunma belgesini de açıkladı. Belgede, “Soracağınız hiç bir soruya cevap vermeyeceğim, yapacağınız hiç bir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur. Benim buraya getirilmem bile hukuk dışıdır. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir.” ifadelerine yer verildi.

Gelmeyeceğimizi belirttik

İfadeye çağrılan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım telefon görüşmesinin dün yapıldığını söyledi. Yıldırım, “Ben kendisine hakim ve savcılarla bir sorunumuz olmadığını, yargıdan kaçmadığımızı ancak Anayasa’ya aykırı olan bu düzenlemenin bir parçası olmak istemediğimizi ve parti olarak aldığımız karar gereğince ifadeye gelmeyeceğimizi söyledim.” diye konuştu.

Ayhan Bilgen ise Kars’ta gerçekleşen bir seçim mitingi gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı. Bilgen de partilerinin bu konudaki tutumunu hatırlatarak ifadeye gitmedi. Bilgen, “Biz bu hukuksuzluğun meşrulaşmaması için elimizden geldiğince tavrımızı net koyacağız. AKP de ortaya koyduğu tavrın sonuçlarına katlanacaktır.” dedi.

<< Önceki Haber HDP’li vekiller ‘ifade’ çağrısını reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER