HDP'li Yüksekdağ: Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini sana yedirtmeyeceğiz


HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin geleceğini yedirtmeyeceklerini söyledi. Yüksekdağ, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu iddia eden kişi gözünü başkanlık makamına dikmiş, meydanlarda başkanlık kampanyasını sürdürüyor. Bugün bir kere daha uyarıyorum, hatırlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, 2015 Genel Seçimleri, sizin başkanlık seçim kampanyanızın değil, Türkiye'nin geleceğini belirleme kampanyasıdır. Bu seçim kampanyasını sana yedirtmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceğini sana yedirtmeyeceğiz."

Yüksekdağ, Eskişehir'in tarihi Odunpazarı meydanında partililere seslenip AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert tepki gösterdi.

AK Parti iktidarının son çırpınışlarını yaşadığını kaydeden Yüksekdağ, "Bizlere saldıranlar son çırpınışlarını yaşıyor. Panik içinde, şiddetten provokasyondan medet umanların bu provokasyonunu boşa çıkaracağız. Şehitler gelsin, analar ağlasın diye karanlık planlar yaptılar. Ama Ağrı'da direnen barış yanlıları şehitlerinin gelmemesi için çırpındılar, mücadele ettiler. Onlar karanlığı, savaşı bekliyorlar. Bizler barışı istiyoruz." diye konuştu.

Halkın barış ve kardeşlik, eşitlik ve adalet umudunu koruyacaklarını dile getiren Figen Yüksekdağ, AK Parti iktidarını karanlığın bekçilerine benzetti, savaş istediklerinin altını çizdi. Yüksekdağ şöyle dedi: "Onlar karanlığın bekçileri, onlar savaş siyasetinin sürdürücüleri. Bizler aydınlık geleceğin ve barışın koruyucularıyız. Barışın ve kardeşliğin güvencesiyiz. Bütün farklılıkları onlar baskıyla sömürüyle ve kendi iktidarlarının saltanatı kurmak ve sürmek için bir tarih yazmaya çalışıyorlar. Ama bizler baskıya sömürüye diktatörlüğü ve bütün Türkiye halklarını bir zulüm ve ayrımcılık politikasıyla karşılaşmasına karşı bütün Türkiye'nin birliğini ve gelecek umudunu sürdürmeliyiz."

'YA DİKTATÖRLÜĞÜ SEÇECEK, YA DEMOKRASİYİ'

Bugün Türkiye'nin tarihsel bir kavşağa geldiğini ve 7 Haziran'da yönüne belirleyeceğinin altını çizen Yüksekdağ, "Yani ya diktatörlüğü seçecek, ya demokrasiyi, ya tek adamın kibrini, küstahlığını, zulmünü ve hakaretini çekecek. Ya da eşit kardeşçe ve demokratik bir yaşamı tercih edecek. Türkiye artık bir seçim yaptı. AKP iktidarını eskide bırakmaya karar verdi." diye konuştu.

7 Haziran'da AK Parti iktidarını karanlığa gömeceklerini dile getiren Yüksekdağ, "Bu halk sizin barajınızı halkın zihninde kurduğunuz karanlık barajı, bu darbenin karanlık gölgesini çoktan aştı. Yüzde 10 barajını 7 Haziran'da karanlığa gömeceğiz. O barajı savunanlar 7 Haziran günü tarih karanlığına bir yolculuğu çıkacaksınız." dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert tepki gösteren Yüksekdağ, Türkiye'nin geleceğini yedirtmeyeceklerini vurguladı. "Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı her yerde kendisi için başkanlık kampanyası düzenliyor. AKP seçim kampanyası düzenliyor." diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu iddia eden kişi gözünü başkanlık makamına dikmiş meydanlarda başkanlık kampanyasını sürdürüyor. Bugün bir kere daha uyarıyorum, hatırlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, 2015 genel seçimleri, sizin başkanlık seçim kampanyanızın değil, Türkiye'nin geleceğini belirleme kampanyasıdır. Bu seçim kampanyasını sana yedirtmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceğini sana yedirtmeyeceğiz. Yine diyorum, seni başkan yaptırmayacağız." CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Yüksekdağ: Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini sana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER