HDP mitingindeki bombacının kim olduğu ortaya çıktı!

Diyarbakır’da 3 kişinin hayatını kaybettiği 402 kişinin yaralandığı HDP mitingindeki bombalı saldırıyı terör örgütü IŞİD’in yaptığı iddia edildi.

HDP mitingindeki bombacının kim olduğu ortaya çıktı!

Diyarbakır'daki HDP mitingindeki saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken Gaziantep polisi önemli bilgilere ulaştı. Bombaları patlatan kişinin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Orhan G. olduğu, uzun süredir Suriye’de IŞİD saflarında savaştığı ve 2 Haziran’da saldırı için Diyarbakır’a geldiği iddia edildi.

Zaman’ın ulaştığı bilgilere ve iddialara göre, dün yakalanarak Diyarbakır’a getirilen Adıyaman nüfusuna kayıtlı Orhan G.’nin  Suriye’deki IŞİD kamplarında eğitim gördüğü ve uzun zamandır IŞİD saflarında savaştı. Orhan G.’nin HDP mitingini kana bulamak için 2 Haziran akşamı Diyarbakır’a geldiği tespit edildi. Diyarbakır’a geldikten sonra iki tane yeni telefon hattı aldığı belirlenen Orhan G.’nin daha sonra saçlarını kazıtıp gözlük taktı. Diyarbakır’da bir otelde kalan IŞİD üyesi Orhan G.’nin miting günü saat 11.00 sularında otelden ayrıldı ve daha sonra mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na geldi. Meydana geldiğinde saat 11.00-13.00 arasında vatandaşların üst araması yapılmadan meydana girdiğini gören zanlının da elindeki bombayla alana girdiği belirtildi. Meydanda üst araması yapılmayan bir seyyar satıcıyla sohbet eden Orhan G. seyyar satıcı ile yaklaşık iki saat görüştü. Orhan G. seyyar satıcıya, içinde bomba olan poşeti verdiği ve “Poşette uyuşturucu var, sende dursun. Mitingden sonra alırım” dediği iddia edildi.

Alanda bir süre daha kaldıktan sonra uzaklaşan Orhan G. ile ilgili Diyarbakır Emniyeti, hiçbir bulguya rastlamazken zanlının kimliğini Gaziantep Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü tespit etti.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’daki bombayı patlayan IŞİD üyesi Orhan G., olaydan hemen sonra Gaziantep polisinin IŞİD’le irtibatından dolayı dinlediği İ.B isimli bir kişiyi aradı. Zanlının telefonda İ.B.’ye “Hemen çıkmam gerekiyor” dediği tespit edildi. Bunun üzerine şüphelenen ve çalışmasını yoğunlaştıran Gaziantep polisi zanlının bir iki telefon görüşmesine daha deşifre ederek operasyon başlattı. Polisin bir süre bekledikten sonra bombalama olayının zanlının, dinlemekte oldukları kişiyle görüştüğü sırada evine baskın düzenledi. Gözaltına alınarak Diyarbakır’a getirilen Orhan G.’nin Gaziantep’e vardığı ve buradan yine Suriye’ye geçmeye çalıştığı iddia edildi.

Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün büyük ihmalleri gündeme gelmişti. Miting alanıyla ilgili yapılan görevlendirmede Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı A.K., son anda bu görevden alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün talimatıyla yardımcısı A.K., bu görevi bırakıp Diyarbakır’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in koruma işlemlerine baktı. İddialara göre, bu yüzden miting günü aksaklıklar yaşandı.ZAMAN
<< Önceki Haber HDP mitingindeki bombacının kim olduğu ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER