HDP ve DBP yaşanan olayları değerlendirdi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ağustos 19 2015
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Teşkilatları son günlerde bölgede yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HDP ve DBP yaşanan olayları değerlendirdi
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Teşkilatları son günlerde bölgede yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DBP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına HDP ve DBP'li il yöneticileri katıldı. Burada konuşan DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, yaşanan olayların tesadüf olmadığını ifade ederek, "7 Haziran seçimlerine doğru yol alırken saraydaki sultanın kutsal kitabımız Kuran'ı eline alarak ilimiz dahil olmak üzere bölgemizde miting miting dolaştırıp oy isterken, kişisel hırsları için iktidar uğruna hiçbir maddi ve manevi değerin sömürülmesinden çekinmeyeceğini adeta deklare etmişti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi ateş attığını savunan Korkmaz, şöyle devam etti:
"Türkiye halklarının bu ahlaksız siyasete izin vermemesi ve AKP'yi iktidardan etmesi saraydaki sultanın bütün ülkeyi ateş topuna çevirmesine vesile olmuştur. Abdullah Öcalan tarafından büyük bir emek, çaba ve özveriyle geliştirilen demokratik çözüm süreci Türkiye halkları tarafından büyük bir kabul görmüşken Recep Tayyip Erdoğan tarafından birkaç milliyetçi oy uğruna feda edilmek istenmesi bizleri derin kaygılara sevk etmiştir. Çünkü biliyoruzki insanlık tarihi, kişisel ikballeri için bütün bir toplumu büyük kıyımlara, yıkımlara götüren onlarca meczup, iktidar bağımlısı liderlerle doludur. Bugün bölgemizin yangın yerine dönmesi ve her gün ölüm haberlerinin gelmesi adeta büyük felaketin habercisi konumundadır."

KÜRDİSTAN'DA FİİLİ OHAL İLAN EDİLMİŞTİR

"Saraydaki sultan gözü o kadar kararmış ki Kürdistan coğrafyasında tek bir ağaç, tek bir hayvan, tek bir insan bırakmama hesabı içindedir." diyen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ormanlar yakılıyor, köyler bombalanıyor şehir merkezleri tanklarla, zırhlı araçlarla ateş altına alınıyor. Silopi, Cizre'den sonra Varto, Şemdinli, Silvan da ortaya konulan tablo tam bir vahşettir. Devlet güvenlik güçlerince gerçekleştirilen bu topyekun saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi y

Bu haberler de ilginizi çekebilir