HDP ve DBP yaşanan olayları değerlendirdi

HDP ve DBP yaşanan olayları değerlendirdi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Teşkilatları son günlerde bölgede yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DBP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına HDP ve DBP'li il yöneticileri katıldı. Burada konuşan DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, yaşanan olayların tesadüf olmadığını ifade ederek, "7 Haziran seçimlerine doğru yol alırken saraydaki sultanın kutsal kitabımız Kuran'ı eline alarak ilimiz dahil olmak üzere bölgemizde miting miting dolaştırıp oy isterken, kişisel hırsları için iktidar uğruna hiçbir maddi ve manevi değerin sömürülmesinden çekinmeyeceğini adeta deklare etmişti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi ateş attığını savunan Korkmaz, şöyle devam etti:
"Türkiye halklarının bu ahlaksız siyasete izin vermemesi ve AKP'yi iktidardan etmesi saraydaki sultanın bütün ülkeyi ateş topuna çevirmesine vesile olmuştur. Abdullah Öcalan tarafından büyük bir emek, çaba ve özveriyle geliştirilen demokratik çözüm süreci Türkiye halkları tarafından büyük bir kabul görmüşken Recep Tayyip Erdoğan tarafından birkaç milliyetçi oy uğruna feda edilmek istenmesi bizleri derin kaygılara sevk etmiştir. Çünkü biliyoruzki insanlık tarihi, kişisel ikballeri için bütün bir toplumu büyük kıyımlara, yıkımlara götüren onlarca meczup, iktidar bağımlısı liderlerle doludur. Bugün bölgemizin yangın yerine dönmesi ve her gün ölüm haberlerinin gelmesi adeta büyük felaketin habercisi konumundadır."

KÜRDİSTAN'DA FİİLİ OHAL İLAN EDİLMİŞTİR

"Saraydaki sultan gözü o kadar kararmış ki Kürdistan coğrafyasında tek bir ağaç, tek bir hayvan, tek bir insan bırakmama hesabı içindedir." diyen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ormanlar yakılıyor, köyler bombalanıyor şehir merkezleri tanklarla, zırhlı araçlarla ateş altına alınıyor. Silopi, Cizre'den sonra Varto, Şemdinli, Silvan da ortaya konulan tablo tam bir vahşettir. Devlet güvenlik güçlerince gerçekleştirilen bu topyekun saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmış ve kentler birer harabeye dönüşmüştür. Askeri güvenlik bölgeleri adı altında hemen hemen tüm Kürdistan'da fiili OHAL ilan edilmiştir. Esed'in taktiği, DAİŞ'in mantığı ile geliştirilen bu insanlık dışı vahşeti şiddetle kınıyoruz.

Buradan bir kez daha Batman halkına sesleniyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu savaş vatan savunması değil saray savunmasıdır. Çocuklarımızı yolsuzluk, hırsızlık girdabında boğulmuş, çaldıklarının hesabını vermemek için daimi diktatörlük peşinde koşanlar uğruna feda etmeyelim. Bu kirli savaşı durdurmak için bütün ezilenleri, yoksulları, emekçileri, işsizleri, dindarları, kısacası vicdan sahibi herkesi ses vermeye çağırıyoruz ve diyoruz ki 'AKP'ye savaş yaptırmayacağız, seni yine başkan Yaptırmayacağız.' Bunun için bu akşam saat 20.00'da tencerelerimizle, çaydanlıklarımızla, kepçelerimizle düdüklerimizle, kornalarımızla evde, balkonda, sokakta ses veriyoruz. Bu vahşeti, kirli savaşı durduracak gücümüz, söyleyecek sözümüz var. Ve inanıyoruz ki tüm Türkiye halkları da, soygunculara, talancılara, faşistlere, haramilere karşı Demokratik Özgür Türkiye için bu kirli savaşa karşı barış cephesinde onurlu yerini alacaklardır. Son olarak yarın akşam saat 18.00'de Şafak mahallesi Musa Anter Halkevi önünde yapılacak basın açıklamasına tüm halkımızın yoğun katılımını bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber HDP ve DBP yaşanan olayları değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER