HDP'den protesto çağrısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 23 2020
HDP Merkez Yürütme Kurulu, belediyelere kayyım atanmasını protesto için bu akşamdan itibaren herkesi saat 20.00'de pencere ve balkonlara çıkmaya çağırdı. Açıklamada "Başta halklarımız olmak üzere bütün partililerimize bugünden itibaren her gün saat 20.00’da evlerinin pencere ve balkonlarına çıkıp kayyımı sloganlarla protesto edip gürültü eylemine başlamaya, araçlardan korna çalarak tepki göstermeye" çağırıyoruz denildi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu, belediyelere kayyım atanmasını protesto için herkesi her gün saat 20.00’de pencere ve balkonlarında protesto eylemi gerçekleştirmeye çağırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), belediyelere kayyım atanmasına ilişkin, “Salgın Gölgesinde Kayyım Gaspı ile Kürtlere ‘Darbe Hukuku’ Uygulanıyor” başlıklı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Diyarbakır’ın Silvan, Ergani, Lice ve Eğil ile Batman belediye binalarının ablukaya alınarak, aramaların başlandığı belirtilerek, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak, Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Akkul’un yerine kayyım atandığı, daha önce kayyım atanan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken ile birlikte Batman Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Şehriban Aydın ve Salih Çetinkaya, Batman Belediye Meclisi Eş Sözcüleri Şükran Çelebi ve Recep Yargı’nın gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
HDP’nin halk sağlığını önceleyerek Newroz mitinglerini dahi iptal ettiği hatırlatılan açıklamada, “Belediyelerimizin halk sağlığını savunmak adına Korona Virüsüne karşı etkili çalışmaları, halkın mağdur olmaması için su faturalarının ertelenmesi gibi somut ve tüm kamuoyunun teveccühünü kazanan uygulamaları ortadayken, halk iradesini hedef alan, partimize yönelik girişilen bu yeni siyasi soykırımı kabul etmiyoruz” denildi.
MYK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: “Tüm dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiği şu zorlu günlerde dahi Kürtlere düşmanlığını göstermekten çekinmeyen bu alçakça girişimi nefretle reddediyoruz. Demokrasi sağlığını tehdit eden bu zorba iktidar, halk sağlığını tehdit eden Korona Virüsünden bir farkının olmadığını dünyaya kanıtlamıştır.
İktidarın görevi halk iradesine el koymak değil, halk sağlığını korumaktır. Bü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


