HDP'den salgın sonrası sahaya iniyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Mayıs 24 2020
Şeker Bayramı'nın ardından Meclis yasama faaliyetlerine yeniden başlayacak. MHP ve lideri Devlet Bahçeli, Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun önünü kesmeyi amaçlayan, milletvekili transferlerini sınırlayacak bir yasa tasarısı hazırlığını bayram sonrası gündeminin ilk maddesi yaparken, HDP de yeniden sokağa inme hazırlıkları yapıyor.
HDP'den salgın sonrası sahaya iniyor
HDP'nin bayram sonrası siyasi gündemine dair açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kayyım atamalarına karşı sokaktaki siyasi faaliyetlerini yeniden devreye koyacaklarını belirterek, “AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı sıfatıyla muhalefet partilerine ağır hakaretler savuracak, ama muhalefet partileri, diğer toplumsal ve siyasal muhalefet susacak, böyle bir şey yok” dedi.

Oluç'un yeni stratejiye dair açıklamalarının satır başları şöyle:

"Kayyım atamaları devam ediyor. Beş yere kayyım atadı. Zaten koronavirüs salgını başladığından bir hafta sonra da sekiz belediyeye kayyım atanmıştı. Operasyonlar durmadı. Yine Diyarbakır'da 18 arkadaşımızı, ağırlıklı olarak kadın arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bir yandan da Ankara'da kayyım atamalarını protesto etmek için eylem yapan milletvekillerimize ve il yöneticilerimize ağır saldırı yapıldı emniyet güçleri tarafından. Siz de belki izlemişsinizdir, herkese sosyal mesafe filan diye çağrı yapan emniyet güçleri, hiç utanmadan, sıkılmadan, vekillerimizin eline koluna dokunup, milletvekillerini engellemeye çalıştılar. Demek ki emniyet güçleri, polis için bize karşı sokağa çıkma meselesinde ve sosyal mesafe meselesinde herhangi bir sınırlama yok. O zaman madem emniyet güçleri bizim arkadaşlarımıza, halkımıza karşı herhangi bir mesafe koymaya gerek duymuyor, o zaman biz de bunu gerekli görmeyelim.  

Bu konuda Merkez Yürütme Kurulu toplantımız var, planlamasını yapacağız. Biz normal sokak faaliyetlerimize geriye döneceğiz. Özellikle Kürt illeri açısından da batıda da bu planlama doğrultusunda normal siyasi faaliyetlerimizi yapacağız. İktidarın, İçişleri Bakanlığının, emniyet güçlerinin bize tutumu son derece rahatsız edici, hukuk dışı, Anayasa dışı olduğunu zaten hep söylüyoruz. Ama koronavirüs salgını günlerinde de bu tutumları insanlık dışı doğrusu. Bize böyle insanlık dışı davranıyorlarsa, biz de o zama

Bu haberler de ilginizi çekebilir