HDP'li vekilden Bakanlık teklifine beklenmedik cevap!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

HDP'li vekilden Bakanlık teklifine beklenmedik cevap!

HDP'li Tüzel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisine mektupla ilettiği seçim hükümetinde bakan olarak yer alması teklifini kabul etmediğini bildirdi.


"Saray çevresi HDP'nin başarısını kabul edemedi ve savaşla halkı seçime götürerek değişik seçim sonuçları elde etmeyi planlıyor" dedi.


Erdoğan'ın sözlerine atıf yapan Tüzel, "AKP Hükümet'i ve Cumhurbaşkanı seçimlere ben mi giriyorum diyen bir düşünceyi bir devlet anlayışını adım adım uyguluyor toplum içinde örgütlüyor evet seçime kendisi giriyor, seçim sonuçları ortaya çıktığında bu süreci 8 Haziran'dan itibaren kurguladılar ve yürütüyorlar" açıklamasında bulundu.


Anayasa ve hukukun olmadığına dikkat çeken milletvekili sözlerine şöyle devam etti: 'Herşey Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın keyfine göre yürütülüyor ve şimdi bizim katılmamızı istedikleri seçim Hükümet'i de bu işleyişin bir devamı olacak. Hem savaş hem ekonomik kriz aslında bu Hükümet'in aynı çizgide iş yapacağını gösteriyor yeni Hükümet'in ana işlevi de bu olacaktır. Her türlü hukuksuzluklarla arzu ettiklerini elde etmeye çalışacaklar ama bu hepimize kaybettiriyor canımızdan ve geleceğimizden....'


Açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Şimdi bu Hükümet'in devamı olarak gördüğümüz kural tanımayan HDP üzerinde baskı kurmaya çalışan geçici de olsa seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz."
<< Önceki Haber HDP'li vekilden Bakanlık teklifine beklenmedik cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER