HDP'nin seçim bildirgesi açıklandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 2 2015
Paylaş
X Post
HDP'nin seçim bildirgesi kamuoyuna açıklandı...

"Büyük İnsanlık Büyük Barış" başlığı altında 52 sayfadan oluşan bildirgede, Cumhurbaşkanının yetkilerinin sembolik düzeye indirilmesi ile seçim barajı, MGK ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gibi vaatler yer aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığının, Din ve İnanç İşleri Kurulu olarak yeniden yapılandırılacağını açıklayan HDP, cemevlerinin ise ibadethane statüsüne kavuşturulacağını açıkladı. HDP bildirgesinde gençlerin zorunlu askerlik yapmama hakkının güvence altına alınacağı belirtilirken, koruculuk sisteminin ise kaldırılacağı duyuruldu. "Kalıcı barışta ısrarcı" olunacağı vurgulanan HDP bildirgesinde, "Derhal silahların iki taraflı susturulması, akan kanın durdurulması ve yeniden müzakere masasına dönülmesini istiyoruz" ifadesine yer verildi.
HDP'nin bugün kamuoyuyla paylaşılan seçim bildirgesinin bir diğer sloganı da "İnadına beraber inadına HDP" olarak belirlendi.
"1 Kasım'a giderken, hepimizin yediğimiz ekmek, içtiğimiz su, soluduğumuz hava kadar barışa, demokrasiye, adalete ihtiyacı var" ifadesine yer verilen bildirgede, şunlar kaydedildi:
"Kalıcı bir barışı, köklü bir demokrasiyi, yerel demokrasinin inşasını, hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini, emekçilerin sosyal haklarının sağlanmasını, güvenceli çalışma ve yaşam koşullarını, ekolojik bir yaşamı, bütün ezilen kimliklerin özgürleşmesini sağlayabilecek halkçı, demokratik bir hükümetin inşası için HDP sorumluluk almaya hazırdır."
Bildirgede, kadınların yaşamın her alanında erkeklerle eşit şekilde yer almasının sağlanacağı vurgulanırken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ise resmi tatil ilan edileceği açıklandı.
"Kalıcı barışta ısrarcı" olunacağı belirlenen HDP bildirgesinde, "Derhal silahların iki taraflı su
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:2.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?
6.Kahraman aşçı: Saldırgana o engel olmuş! Daha fazla kaybı önlemiş!7.'Hülle taktiği' komiteden döndü; Türkiye hayal kırıklığına uğradı!8.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı9.KHK'lıların peşinde mi koşuyorlardı? İstihbarat ve Güvenlik teşkilatı neden saldırıları engellemedi?10.Trump: İran ile hiç olmadığı kadar anlaşmaya yakınız!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi...







