Hedefteki savcılarla herkesi şoke edecek gerçek

Terör örgütü davalarında görev alan hakim ve savcılara ‘suikast’ istihbaratına rağmen koruma verilmiyor. Olan korumaları da çekilen yargıçlar, devletin kendilerini koruyamamasını eleştirdi.

Hedefteki savcılarla herkesi şoke edecek gerçek

Ağır ceza mahkemelerinde görev yapan yargıçlara yönelik PKK ve DHKP-C’nin keşif çalışması bilinmesine rağmen hakim ve savcılara koruma verilmediği ortaya çıktı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, terör örgütü soruşturmalarında görevli hakim ve savcılara yönelik suikast istihbaratı gelmesine ve uyarılmalarına rağmen kendilerine koruma verilmediği ve herhangi bir tedbir alınmadığı tespit edildi. İstanbul’da Ergenekon-DHKP-C, Diyarbakır’da da KCK/PKK gibi kritik soruşturmalarında görev alan hakimin ve savcıların korumaları geri alındı.

DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMEDİ


Suikast listesinde ismi yer alan Adalet Bakanlığı personelleri, Diyarbakır ve İstanbul valiliğine sayısız dilekçe yazmalarına rağmen kendilerine koruma verilmedi. Kritik soruşturmalarda görev koruması olan hakim ve savcıların korumaları da yasalara aykırı olarak geri çekildi.

İstanbul’da görev yapan bir savcı Koruma Kurulu tarafından kendisine verilen 4 korumanın geri çekilmesi üzerine mahkemeye başvurdu. Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı duruma itiraz etti.

VALİLİK: 155’İ ARA

Bir savcı, “İçişleri Bakanlığı’nın görevi, terörle mücadele eden devlet görevlilerini korumak mı yoksa hedef haline getirmek mi? Vali ve emniyet müdürü 20 korumadan aşağı İstanbul’da dışarı çıkamazken biz nasıl güvenliğimizi sağlayacağız” diye sordu. Valilikten kendisine acil durumda 155’i araması önerilen savcı, “Buradan ‘Biz sizi koruyamıyoruz, başınızın çaresine bakın’ mı anlamalıyız” ifadelerini kullandı.

UYARIYORLAR AMA KORUMA YOK

Diyarbakır'da hakim ve savcıların çoğunun korumasının alındığı ortaya çıktı. İstihbarat birimlerinin, “Bu isimler hakkında örgüt keşif çalışması yaptı, tedbir alınmalı” uyarısına rağmen hakim ve savcılara koruma verilmediği belirtildi. Suikast bildirimi üzerine en az 5 defa dilekçeyle koruma isteyen personele koruma verilmediği aktarıldı.

ÜLKENİN HAFIZASI SIFIRLANDI


Hakim B.B: İstanbul'da terörle mücadelede görev almış mahkemelerde görev yapan hakim ve savcılardan hemen hepsinin araçları, korumaları alındı.

Kimileri ‘vatan haini’ damgasıyla hedefe konuldu. Danıştay cinayetini tetikleyen olaylar silsilesi nasıl olmuştu sahi?

31 Mart vakasının yüzyıl dönümünde, darbe yaptığı iddiasıyla cezası kesinleşenler de beraat etmişken yeniden ülkenin hafızasını sıfırlayıp başa döndüğümüzün farkında mısınız?

DEVLET OLASI KASTLA SORUMLU

Skandal uygulamaya hakim ve savcılar adalet.org sitesi üzerinden isyan etti. Can güvenliklerinin olmadığını, hedefte olan isimlere koruma verilmediğine dikkat çeken yargıçların paylaşımlarından bazıları şöyle:

Hakim K.K: Son 1 senedir terör suçları ile ilgili yetkili çalışmış yargı mensuplarının korumaları yasaların amir hükümlerine ve mahkeme kararlarına rağmen geri çekiliyor.

Hakim V.Y: Kasta eş değer ihmal, beceriksizlik, rezillik.

Hakim Ü.Ç: Devlete inancımızı defalarca yıktılar. İnsanların güvenle yaşaması gereken bir ülkede hiçbirimiz güvende değiliz.

Hakim T.T: Devlet olası kastla sorumludur.

ADLİYEDE SUİKAST KEŞFİ

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YDG-H militanlarının Diyarbakır’da hakim ve savcılara yönelik suikast planı istihbarat raporlarında yer aldığını BUGÜN Gazetesi kasım ayında okuyucularına duyurmuştu. YDG-H’nin hakim ve savcıların tek tek fotoğrafını çektiği, hangi araçlarla ne zaman, nereden geçtiğini tespit etmişti.

TEBRİKLER YENİ TÜRKİYE

Hakim N.Ç: Terör suçlarına bakan diğer bir meslektaşımızın da koruması çekildi. Sen devleti ve anayasal düzeni yıkmaya çalışanları yargıla, canını, aileni ve her şeyini ortaya koy ama devlet seni korumasın. Tebrikler Yeni Türkiye.

DAVAYI KAZANDI AMA YİNE VERMEDİLER

Hakim A.Z: Diyarbakır'da terör örgütünün hedef listesinde birinci sırada olduğu istihbarat raporu ile sabit olan meslektaşımız L.K’nin koruma aracı ve koruması gerekçesiz alındı. Savcı Bey açtığı davayı kazandı ama koruması yine hemen verilmedi. Bilal ŞAHİN- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Hedefteki savcılarla herkesi şoke edecek gerçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER