Hekimlere ''sınır ötesi askeri harekât'' görevi

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin doğusuna yönelik muhtemel operasyonun hazırlıkları sürerken, Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 şehirden çok sayıdaki hekimi Şanlıurfa ve Mardin’de görevlendirdi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenli bölge için verilen sözler tutulmazsa iki hafta sonra kendi harekât planımızı uygularız." sözlerinden sonra Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 11 şehirden çok sayıda hekime görevlendirme yazısı gönderdi.

SINIR ÖTESİ ASKERİ HAREKÂT KAPSAMINDA...

Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Şanlıurfa/Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık tesisleri emrine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye bölgesine yapılması planlanan sınır dışı askeri harekât kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla resen görevlendirilen personelin, 20/08/2019-20/10/2019 tarihleri arasındaki görevlendirilme onayları ekte gönderilmektedir."

AKAR: OYALAMA OLURSA B VE C PLANLARIMIZ HAZIR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün yaptığı açıklamada, "ABD ile hava ve kara devriyeleri icra ediyoruz ve üs bölgeleri kurulması için de çalışıyoruz. Müzakere ve ortak çalışmalara; amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planlarımız hazır." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Hekimlere ''sınır ötesi askeri harekât'' görevi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER