Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı Ardeşen Gençlik Spor Kulübü kazandı


Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Ardeşen Gençlik Spor Kulübü ile Ankara Yenimahalle Belediyesi karşı karşıya geldi. Kupanın sahibi uzatma devreleri sonunda rakibini 33 - 31 mağlup eden Ardeşen Gençlik Spor Kulübü oldu.

Bursa'nın ev sahipliğini yaptığı Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası'nın finali Nilüfer Belediye Spor Salonu'nda Ardeşen Gençlik Spor Kulübü ile Ankara Yenimahalle Belediyesi arasında oynandı. Normal süresi 27 - 27 sona eren maç uzatmaya gitti.

5 dakikalık ilk uzatma bölümünde takımlar birbirlerine yine üstünlük sağlayamadı ve 30 - 30 sona erdi. 5 dakikalık son uzatma bölümünde ise büyük heyecan yaşandı. Bu bölümde Ardeşen Gençlik Spor Kulübü'nden Barbara Burotto 2 dakika cezası almasına ve 2 dakika bir eksik oynamasına rağmen bulduğu 3 golle öne geçti.

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde de Marina Tankaskaya 2 dakika cezası alırken, takımını eksik bıraksa da 5 dakikada sadece 1 gol buldu. Final müsabakasını Rize temsilcisi Ardeşen Gençlik Spor Kulübü, geçen yılın kupa şampiyonu Ankara Yenimahalle Belediyesi'ni 33 - 31 yenerek tarihinde ilk kez oynadığı finalde kupanın sahibi oldu.

Ardeşen Gençlik Spor Kulübü, yarı finalde Muratpaşa Belediyesi'ni 27 - 25 yenerek finale kalmıştı. Kupanın son sahibi Ankara Yenimahalle Belediyesi de yarı finalde Kastamonu Belediyesi'ni 33 - 25 yenerek finale kalmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı Ardeşen Gençlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER