'Hepimiz Mehmediz' platformundan teröre tepki


Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonrası Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu teröre tepki amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından platform adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Ankara'da kalbimizden vurulduk.Tüm şühadanın şehitliği mübarek kutlu olsun. Makamları cennet olsun..Geride kalan sevdiklerinin ve tüm milletimizin başı sağolsun. Rabbim sabır yağdırsın, Ya Kahhar Ya Adil Ya Hak haksız savaşları, terörü bitirsin, tüm zalimleri kahır eylesin, Türk Milletine kurulan tüm tuzakları bozsun boşa çıkartsın." dedi.

Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek isteyenlere lanet okuyan Türkoğlu, "Türkiye'nin Afganistan'a, Irak'a, Suriye'ye dönmesine sebep olanlara lanet olsun!..Kim olursa olsun, herhangi bir menfaat hırsıyla ülkemizi kaosa sürükleyenlere, Türk Milleti'ni ateşe atanlara lanet olsun!.. Beceriksizliği, basiretsizliği, rehaveti yüzünden Türk Ulusu'nu acılar içinde bırakanlara lanet olsun!..Kan içmeye doyamayanlara lanet olsun!..Bu alçaklığa, bu ihanete lanet olsun!.. Eylemi gerçekleştirenlere bakarak olayı küçük bir örgüte indirgemek fotoğrafın arka planını okumamak gibi bir basiretsizlik olur. Ülkemiz, insanlarımız, devletimiz, sokaklarımız, şehirleriniz tehdit altında. Özgürlüğümüz,umutlarımız, var olma hakkımız, birlikteliğimiz, gelecek hayallerimiz tehdit altında.Bizi aynı mahallede yaşayamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Sokaklarımızı kan gölüne çevirmek, evlerimizi ateşe vermek istiyorlar. Başaramayacaklar. Yolda it ölse 'Katil devlet' diyen zihniyet yine mağaralarından çıktı. Bomba Türk vatanında, Türk milletinin üstünde, Türk devletine karşı, Türk'ün dirliğini bozmak için patlatıldı. Devlet mahallesinde devletin kalbinde patlatıldı." diye konuştu.

7 AYDA 328 ŞEHİD VERDİK, HEP HAYKIRDIK

Son 7 ayda 328 şehit verildiğine dikkat çeken Selçuk Türkoğlu, şunları dile getirdi: "İstikrar, kardeşlik projesi, Çözüm, Yeni Türkiye, açılım saçılım derken geldiğimiz noktada hepimiz ağlamaktayız. Bize neler demediniz, Kibir dilinize vurmuştu: Kandan beslenenler, Vampirler, Savaş tamtamcıları, Faşistler, Irkçılar, Fatiha bilmezler, morg bekçileri gibi küfrün bini bir paraydı. Ama gün birlik günü,bir olalım iri olalım diri olalım diyerek düşmana karşı haykıracağız. Biz bağıracağız, birileri de duyacak veya duymayacak ama biz susmayacağız, hakkı hakikati haykırmaya devam edeceğiz.. Midemizin kaldırmadığı olayları aklımızın alıyor olması kalbimizin karardığına delalettir. Bildikleri halde hüküm vermeyenlerle, bilmedikleri halde hüküm verenlerin yüzünden bu haldeyiz. O yüzden susmayacağız. Teröristin ayağına mahkeme götürülmez, davul zurnayla terörist karşılanmaz, PKK silah bırakmaz, ipi başkalarının elinde, bebek katilinin ipiyle kuyuya inilmez diyerek haykırıyorduk. PYD'ye yardım için PKK'nın tehditlerine boyun eğmeyin, peşmergeye koridor açılmaz, yarın bunun önünü alamazsınız diyerek haykırıyorduk. Suriye sınırının yaklaşık 700 kilometresini PYD kontrol eder hale gelmiş, şimdiye kadar aklınız neredeydi, neden göz yumuyorsunuz diyerek haykırıyorduk."

Protesto yürüyüşünde terör örgütü aleyhine sık sık sloganlar atan grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye seslendi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Hepimiz Mehmediz' platformundan teröre tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER