Her an Türkiye'ye iade edilebilir!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 11 2020
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adına Suriye'de silah kaçakçılığı yaptığını itiraf eden Nuri Gökhan Bozkır’ın iltica talebini Ukrayna reddetmişti. Ukrayna Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı itiraz 8 Aralık’ta reddedilen Bozkır’ın Türkiye’ye iade edilebileceği belirtiliyor.
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında hakkında kırmızı bülten (yakalama kararı) çıkarılan Nuri Gökhan Bozkır’ın, Ukrayna’da iltica talebinin reddine dair Yüksek Mahkeme’de yaptığı itiraz kabul edilmedi.
Ukrayna'nın başşehri Kiev'de 2019 yılı temmuz ayından beri adli kontrole tabi tutulan Bozkır’ın iade kararı alınmasının, itiraz ve üst başvuru yollarının tükenmesinin akabinde Türkiye’ye iade edilmek üzere gözaltına alınacağı iddia edildi.
ESKİ ÖZEL KUVVETLER PERSONELİNDEN SİLAH KAÇAKÇILIĞI İTİRAFI
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görevli eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 25 Kasım 2020'de ev hapsinde tutulduğu Ukrayna’da ülkenin önde gelen haber portallarından Strana’nın muhabiri Aleksander Sibirtsev’e özel mülakat vermişti.
Türkiye’den Asya ve Afrika’daki çatışmalı bölgelere büyük miktarda silah ve mühimmat tedarik ettiğini itiraf eden Nuri Gökhan Bozkır; 2007 yılında yurtdışındaki bağlantıları sayesinde ticarete başladığını ve Gürcistan, İran, Afganistan, Bosna Hersek ve Azerbaycan gibi silahlı çatışmaların olduğu ülkelere; ekipman, yiyecek ve insani yardım malzemeleri tedarik ettiğini söylemişti.
MİT GÖREVLİLERİNİN KONTROLÜNDE
Bozkır’ın müşterileri arasında Suriye’deki Türkmen aşiretleri de vardı. Bozkır, 2012’de Suriyeli ortağı ile, Türkmen gurupların saha komutanı Halil Harmid’e silah tedarik etmeye başladıklarını iddia etti.
Suriye’ye silah sevkiyatının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin kontrolünde gerçekleştiğini aktaran Bozkır, “Suriye’ye önceleri, hafif silahlar ve mühimmat giderken daha sonra taşınabilir füze sistemleri, patlayıcılar ve ayrıca silah yedek parçaları götürüldü.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet
6.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'7.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Saran Adli Tıp'ın raporunu kabul etmedi: 'Açık bir karalama kampanyası!'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay B...

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme sa...

Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet


