Her yerden adeta sahte belge fışkırıyor: Nüfus müdürlüğünde pazar kurulmuş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 13 2025
Sahte belge skandallarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Kilis Nüfus Müdürlüğü’nde ortaya çıkan sahtecilik çetesinin, yabancı uyruklu kişilere para karşılığı Türk kimlik kartı ve pasaport düzenlediği tespit edildi.
Türkiye, günlerdir sahte diploma, pasaport ve e-imza skandallarını konuşurken, şimdi de Kilis merkezli bir sahte kimlik ve pasaport skandalı gündeme bomba gibi düştü. Ülkenin farklı kentlerinden ve yurtdışından yeni kimlik kartı almak için nüfus müdürlüklerine başvuran vatandaşlar, Kilis Nüfus Müdürlüğü’nde kendileri adına daha önce kimlik kartı çıkarıldığını öğrenince adeta şok yaşadı. Ortaya çıkan soruşturma, bir sahtecilik çetesinin Nüfus Müdürlüğü içinde örgütlendiğini ve yabancı uyruklu kişilere para karşılığı Türk kimlik kartı ve pasaport temin ettiğini gözler önüne serdi.
OTOGARDA BAŞLAYAN SORUŞTURMA
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre skandal, 27 Aralık 2021 tarihinde Kilis Otogarı’nda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki Özbekistan vatandaşından şüphelenmesiyle başladı. Şüphelilerin ifadelerinde, “İstanbul’dan Kilis Nüfus Müdürlüğü’ne para karşılığı parmak izi vermek için geldiklerini” ve bu süreçte Tarık Avcı ile Murat Avcı adlı kişilerin aracılık ettiğini belirtmeleri üzerine soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarında, bazı Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri ve fotoğrafları bulundu. Ayrıca, şüphelilerin üzerinden çıkan bir kağıtta Kilis Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Bars, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Vedat Kaya ve büro personeli Mahmut Apaydın’ın telefon numaralarının yer aldığı tespit edildi.
FARKLI KENTLERDEN ŞİKAYET YAĞDI
Soruşturma derinleştikçe, Manisa, İstanbul, Giresun ve Erzincan gibi farklı kentlerden Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dosyaları yağmaya başladı. Giresun’dan gelen bir dosyada, Rahim Gul Hairan adlı bir yabancının, bir Türk vatandaşının kimlik bilgileriyle pasaport çıkarmaya çalıştığı ortaya çıktı. Hairan, ifadesinde, “Türkiye’ye yasa dışı yollarla geldim. Bir şahısla 5 bin dolar karşılığında Türk vatandaşlığı alabileceğim konusunda anlaştım. Onun yönlendirmesiyle Kilis’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!9.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


