Hergün 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor!

Osmaniye Tabip Odası Başkanı M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, bakanlığın kendi verilerine göre, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik her ay bine yakın saldırı olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı da gördü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurdu. Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; 14 Mayıs 2012’den 2015 Mart ayına kadar 31767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay bine yakın, her gün 30’dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir." dedi.

Hergün 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor!

4 yıl önce öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı vefatının yıl dönümünde açıklama yapan Osmaniye Tabip Odası Başkanı M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "30 yıllık kısacık ömrünün 24 yılını eğitim ve hizmetle geçiren nice değerli meslektaşımız şehit oldu. Cemal Süreya’nın, 'Her ölüm erken ölümdür.' Her ölüm erkendir ama Ersin’in ki çok erken oldu! Yaşamının baharında 30 yaşında, umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından, hastane içinde bıçaklanarak katledildi." ifadelerini kullandı.

İnsanlara hizmet vermek için sağlık çalışanlara yapılan şiddeti sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığını ve sonunda bu şiddeti Sağlık Bakanlığı'nın da gördüğünü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurduğunu hatırlatan İmadoluğlu, "Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; 14 Mayıs 2012’den 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay bine yakın, her gün 30’dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir. Bu rakamlar hastanelerde, polikliniklerde aile sağlığı merkezlerinde yaşanan kavgaların, itiş kakışın sadece bildirilen bölümüne aittir. Bizler 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen bir atanın evlatlarıyız. Bugün Türkiye’de hasta memnuniyeti yüzde 90'larda, sağlık çalışanı memnuniyeti yüzde 30'lardadır. Şiddeti doğuran sebepler çözülmeden şiddeti önlemek mümkün değildir. Sağlıkta ceza ertelemeleri kaldırılmış, cezalar ağırlaşmıştır. Bu bir miktar caydırıcı olmuştur. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, yetkilileri; sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda daha somut adımlar atmaya davet ediyoruz." diyerek sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.


CİHAN

<< Önceki Haber Hergün 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER