Herkes aynı soruyu soruyor: Peki doları kim aldı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mart 25 2021
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın uzun süre sosyal medyada alay konusu olan "şimdi ben bir şey soruyorum, doları kim aldı?" sorusunu bu kez muhalefet hükümete soruyor. Uzun süredir hükümete 130 milyar doların akıbetini soran muhalefet şimdilerde, TCMB'deki başkan değişiminden önce gerçekleştiği belirtilen 450 milyon dolarlık satışı gündeme taşıdı.
Herkes aynı soruyu soruyor: Peki doları kim aldı?
Merkez Bankası Başkanının değişimi sonrasında piyasalarda dengeler yeniden değişti. Kasım 2020 öncesine dönen TL/dolar, yeniden zirveyi denedi. Naci Ağbal’ın TCMB Başkanlığı görevinden alınması öncesinde muhalefet kamu zararının oluştuğunu söyledi. Siyasi liderler 450 milyon dolarlık işlemin yapıldığını söylerken, Meclis’in bunu araştırması gerektiğini belirtti. 

Karar gazetesinde yer alan habere göre siyasi liderler "bu süreçte kim ne kazandı" sorusunu hükümete sordu. Ağbal’ın görevden alınacağı tüyosuyla bazı kişilerin 450 milyon dolar satın aldığı iddiası ile muhalefetin gündeminde sıcaklığını koruyor. 

CHP, "TCMB Başkan değişikliğinden sonraki süreçte kimlerin kazanç sağladığının belirlenmesi ve oluşan kamu zararının ortaya çıkarılması" için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, TCMB’de, son 20 ayda üç başkan değişikliği yapılmasının tedirginliğe yol açtığı, bu durumun döviz kurunda artışa neden olduğu ve bundan bazı kişilerin kazanç sağladığı savunuldu.
 
KİM VURGUN YAPTI, AÇIKLANIR MI? BUNU YAPANLAR AÇIKLANAMAZ 

İzlenen ekonomi politikasının artık alay konusu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ekonomi var bir de ‘erdonomi’ var. Erdonomi ne demek; 128 milyar doları birilerine vermek; ekonomiden bihaber olmak; istediği adamı istediği yere getirmek, istediği zaman görevden almak; evlerde tencerenin kaynamaması, işi olanın işinden olması demek. Hep birlikte bu sorunu aşacağız. Ne yaparsa yapsın, bilimin kuralları neyse, o kurallara uygun devleti yöneteceğiz. Ekonomiyi de o kurallara uygun yöneteceğiz. Herkes sabahı değil, 20-30 yıl sonrasını bilecek. Çiftçi bu yıl ektiği ürünü seneye kaça satacağını bilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir