Herkes bunu konuşuyor

Gündem İsrail ile Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesi.. Bir anlaşmanın çok yakın olduğunun ortaya çıkmasının ardından 3 yıl boyunca "Cemaat İsrail ajanı" diyerek iftira atılması sosyal medyada gündem oldu. Karar Gazetesi normalleşmenin "detaylarından" diyerek “Hamas jesti”ni manşet yaptı. En sert tepki ise Vahdet Gazetesi'nden geldi.

Herkes bunu konuşuyor

"İsrail'e kim taşeronluk yapıyormuş?
Hani bu cemaat İsrail ajanıydı ?
Sen tut 3 yıl boyunca "Cemaat İsrail ajanı" diye iftira at, sonra da çık "Cemaat İsrail'le anlaşmamızı istemiyor" de!
Tarih böyle bir münafıklık görmedi.."
şeklinde özetlenebilecek, dünden bu yana sosyal medyada yüzlerce içerik paylaşıldı, binlerce kez retweetlendi.


"Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirten  o yazıyı kim kaleme almıştı?



Tepkiler dinmedi, birçok paylaşım yapıldı. Öne çıkanlardan biri;



Öte yandan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinin, İsrail’le “normalleşme” görüşmelerindeki “Hamas şartı” nedeniyle Hamas yöneticilerinin Katar’a gönderilmesini “Hamas jesti” olarak vermesi dikkat çekti.

Türkiye’nin Mavi Marmara saldırısından sonra 6 yıldır askıya aldığı İsrail ile ilişkilerin, 26 Haziran’da yapılması planlanan son bir görüşmeyle “normalleşmesi” planlanıyor. Karar gazetesinden Hilal Öztürk, görüşmelerde İsrail’in masaya getirdiği “Hamas yöneticileri Türkiye’yi terk etsin” şartından sonra yaşananları aktardı.

Gazetenin, İsrail’in tepkisi nedeniyle Türkiye’nin Hamas’ı uyarmasının ardından yöneticilerin ülkeyi terk etmesine “jest” demesi dikkat çekti.

Haberde şöyle denildi: “İsrail’in talebinin ardından Türkiye’nin durumu ilettiği Hamas yöneticilerinin ‘Bizim buradaki varlığımızın Filistin davasının ve halkının dostu Türkiye’ye zarar vermesine izin veremeyiz. Türkiye’nin çıkarları bizim de çıkarlarımız’ dediği belirtildi. Türk yetkililere teşekkür eden Hamas yöneticilerinin Katar’a geçtiği belirtildi. Böylece İsrail’in Türkiye’yi zorladığı Hamas şartı da kendiliğinden çözümlenmiş oldu.”

İşte o gazete:

Aynı gündemi manşetine taşıyan ve sosyal medyada çokça paylaşılan bir diğer manşet Vahdet Gazetesi'nin oldu. Gazete "normalleşmenin Gazze'nin ölüm fermanı olduğunu" iddia etti.


 

<< Önceki Haber Herkes bunu konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER