Herkes fişlenecek!

CHP’li Akar, Kişisel Veriler Koruma Kanunu Tasarısı’nda art niyet olduğunu söyledi. “AB Mart’ta yeni yönetmeliği çıkaracak. 2 yıl da ülkelere süre verecek. AKP kanunla 2 yıl boyunca fişleme yapacak” dedi.

Herkes fişlenecek!

TBMM Genel Kurulu'nda ilk 6 maddesi kabul edilen ve kamuoyuna ‘fişleme yasası' olarak yansıyan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'na CHP'li vekiller tepkili. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hükümetin 1 Mayıs'a yetişmesi için Meclis'in açılacağı 22 Mart Salı günü yeniden Genel Kurul'a getireceği fişleme yasasını bu haliyle Meclis'ten geçirmeyeceklerini söyledi.

3 MADDE EKLEDİLER

Avrupa Birliği'nin bu konuda yeni yönetmeliğini Mart ayı içerisinde yayınlayacağını belirten Akar, ilginç detayı şu sözlerle açıkladı: “AB yönetmeliğinin ardından biz bunu tekrar kanun olarak getirmek zorundayız. O zaman niye zaman harcatılıyor? Birkaç gün sonra yayınlanınca onun maddeleri getirilir hep birlikte geçirilir. Ama başka bir art niyet var. AKP için önemli olan 3 madde var. İnsanları fişlemek için madde eklediler. AB yeni yönetmelik için iki yıl süre tanıdığı için bu iki yıl içerisinde ne kadar adamı fişleyebilirsek diye düşünüyorlar.”



YASA NELER GETİRİYOR?

MİT, emniyet ve jandarma vatandaşlarla ilgili her bilgiyi toplayıp işleyebilecek. Kişisel verilerin ‘milli savunma, milli güvenlik, kamu güvenliği ve ekonomik güvenlik kapsamında işlenmesi' serbest olacak. Bilgiler kişinin rızası olmadan yurtdışına bile aktarabilecek. Özgeçmiş, fotoğraf, cep telefonu, parmak izi, mezhep ve cinsel hayat gibi her türlü kişisel veriler, yeni oluşturulacak ‘Kişisel Verileri Korumu Kurulu' tarafından korunacak.

"MİT CHP'Lİ VEKİLLERİ FİŞLEDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tasarı ile toplumun bütün kesimlerinin fişleneceğini vurguladı. CHP'li Ağbaba, 30 maddelik kanun tasarısı içerisinde 3 maddenin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu 3 madde ile insanların dininin, mezhebinin, inancının, felsefesinin, cinsel yaşamının fişlenip kayıt altına alınacağını kaydetti. Ağbaba, 7 kişilik kurulun 4'ünü hükümet, 3'ünü de Cumhurbaşkanı'nın seçtiğini belirtti. Ağbaba, “Türkiye'deki Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı ve solcuların hayatlarını fişliyor. Bu kurulda CHP, MHP ve HDP yok. Bu, demokrasinin ruhuna aykırı” dedi. Ağbaba, AKP'nin fişleme konusunda sicilinin kabarık olduğunu kaydetti. “MİT'in, geçtiğimiz dönemde CHP milletvekillerini fişlediğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özgür Düşünce

<< Önceki Haber Herkes fişlenecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER